Вівторок, 28 травня 2019 року № 42 (19689)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19689/print.php?n=42407

  • Кримінал

Гадали, зійде з рук

Леся Клименко.

У ЛЮТОМУ нинішнього року житомирці були шоковані. У соціальній мережі з’явилося відео, зняте, як було зрозуміло, в обласному центрі, на якому кілька дівчат жорстоко, із цинічними коментарями б’ють кулаками та ногами свою ровесницю. Остання намагається вирватися, однак її силоміць утримують. За знущаннями спостерігає гурт підлітків, хтось із них, вочевидь, і записав скандальне відео.

Люди обурювалися та вимагали від правоохоронних органів втрутитися. Реакція останніх була швидкою: особи, що брали участь у побитті, встановлені. Ними виявилися три старшокласниці місцевих шкіл, дві семикласниці гімназії та першокурсниця Житомирського медичного інституту.

Проти учасниць булінгу було відкрите кримінальне провадження. Днями обласна прокуратура стосовно чотирьох із них скерувала обвинувальний акт до суду. Вчинений ними злочин карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Щодо двох учениць 7-го класу, які не досягли віку карної відповідальності, то до них будуть застосовані примусові заходи виховного характеру.