Вівторок, 28 травня 2019 року № 42 (19689)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19689/print.php?n=42400

  • З приводу

Досягли компромісу

Марія КРАМАР.

У МИНУЛОМУ номері газети повідомлялося про масове отруєння бджіл у селі Василівка Болградського району Одещини: на восьми пасіках загинуло понад два мільйони комах. Комісія, яка по гарячих слідах провела розслідування інциденту, з’ясувала, що винуватцем мору стало місцеве сільгосппідприємство ПСП «Агропродукт», яке обробило хімікатом поля ріпаку. Препарат сертифікований, але застосовувати його можна лише до або після цвітіння. Водночас голова агрофірми Георгій Калаянов заявив, що не вважає себе винним і відшкодовувати пасічникам збитки не збирається.

Утім, згодом фермер таки зустрівся з постраждалими бджолярами. «Ми з одного села, нам не потрібні конфлікти, — розповів він про підсумок зустрічі. — Тому спокійно обговорили проблему і домовилися про суму компенсації. В майбутньому будемо обережні, обробляючи поля».

Один із пасічників, Олександр Червенков, підтвердив, що розмова була конструктивною, досягнуто домовленості про співпрацю і недопущення подібних ситуацій. Тому того ж дня бджолярі забрали свою заяву, подану до правоохоронних органів.