Середа, 8 травня 2019 року № 36 (19683)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19683/print.php?n=42200

  • Читач — газета

Цілюща дія відварів

«Чи може допомогти народна медицина чоловікові, який хворіє на бешиху (стосується нижніх кінцівок)? Тривале лікування допомогло закрити рани, що кровили, однак після напруження з них виділяється сукровиця».

Віолетта Ш.

м. Гнівань

Вінницької області.

 

БЕШИХА належить до інфекційних хвороб і спричиняється стрептококом. Тому важливо дотримуватися особистої гігієни та бути обережним, щоб не заразитися від хворого під час безпосереднього контакту чи через користування спільними предметами гігієни, рушниками, постільною білизною.

Лікувальну дію має відвар лікарських рослин: корінь родовика лікарського, листки евкаліпта, корінь гадючника шестипелюсткового, листки кропиви дводомної (в рівних частинах), корінь солодки голої (півчастини). Змішайте подрібнену сировину. Столову ложку суміші трав залити 0,5 літра води, ввечері прокип’ятити п’ять хвилин, ніч настояти. Відвар випити протягом дня, за три прийоми за 20 хвилин до їди. І так щодня протягом місяця.

До вражених ділянок можна прикладати листки лопуха, підбілу (нижнім білуватим боком), міняючи їх 3-4 рази на день.

Також корисно кілька разів на добу змащувати вражену шкіру 20-процентною маззю прополісу. Для цього в емальованому посуді розтопити 100 грамів тваринного жиру, довести до кипіння, охолодити, додати 20 г подрібненого прополісу, нагрівати до 80°С, безперервно перемішуючи, 10 хвилин. Профільтрувати. Одержану мазь постійно перемішувати до повного охолодження. Зберігати в холодильнику.

Любов САЛІЙ, фітотерапевт.