Середа, 8 травня 2019 року № 36 (19683)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19683/print.php?n=42196

  • Кримінал

Посварились за межу

Галина ВЕРНИГОРА.

78-РІЧНИЙ пенсіонер мало не зарізав свого 65-річного сусіда через «земельне питання» — межу між їхніми обійстями.

Два жителі села Слобода, що у Кагарлицькому районі, вже давно ворогують між собою. Ніяк не можуть межу поділити. І лаялися за неї, і билися.

Ось і нещодавнього недільного ранку між непоступливими чоловіками знову затіялася сварка. Щоправда, не вдома, а просто посеред автовокзалу в Кагарлику, де ті випадково зустрілися. Після чергового бурх­ливого і привселюдного з’ясовування стосунків старший із учасників конфлікту вихопив із кишені куртки складний ніж, наміряючись поцілити ним супернику просто в груди. У поліцейському протоколі подальші події викладені так: «Діючи з метою самозахисту, і, незважаючи на те, що нападник встиг завдати йому ножові поранення обличчя, чоловіку вдалося повалити зловмисника на землю…» Зрештою молодшого на 13 років сусіда з різаними ранами носа та обличчя каретою «швидкої допомоги» доправили до лікарні.

Поліцейські затримали зло­вмисника на місці злочину. Власне, той і не чинив опору і сам щиросердо зізнавсь у скоєному. Поки що триває слідство. За фактом замаху на умисне вбивство відкрито кримінальне провадження за ст. 15-ю, ч. 1-ю ст. 115-ї Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри пенсіонеру. Запобіжний захід йому обере суд. А земельна межа як була спірною, такою і залишилась.

Узагалі сварки за земельну межу між сусідами в Україні не рідкість. За неї одне одного навіть убивають. Так, днями на Херсонщині через неподілену межу дворів сусід убив із рушниці сусіда.