Архів
Середа,
8 травня 2019 року

№ 36 (19683)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Кримінал

Посварились за межу

Галина ВЕРНИГОРА.

78-РІЧНИЙ пенсіонер мало не зарізав свого 65-річного сусіда через «земельне питання» — межу між їхніми обійстями.

Два жителі села Слобода, що у Кагарлицькому районі, вже давно ворогують між собою. Ніяк не можуть межу поділити. І лаялися за неї, і билися.

Ось і нещодавнього недільного ранку між непоступливими чоловіками знову затіялася сварка. Щоправда, не вдома, а просто посеред автовокзалу в Кагарлику, де ті випадково зустрілися. Після чергового бурх­ливого і привселюдного з’ясовування стосунків старший із учасників конфлікту вихопив із кишені куртки складний ніж, наміряючись поцілити ним супернику просто в груди. У поліцейському протоколі подальші події викладені так: «Діючи з метою самозахисту, і, незважаючи на те, що нападник встиг завдати йому ножові поранення обличчя, чоловіку вдалося повалити зловмисника на землю…» Зрештою молодшого на 13 років сусіда з різаними ранами носа та обличчя каретою «швидкої допомоги» доправили до лікарні.

Поліцейські затримали зло­вмисника на місці злочину. Власне, той і не чинив опору і сам щиросердо зізнавсь у скоєному. Поки що триває слідство. За фактом замаху на умисне вбивство відкрито кримінальне провадження за ст. 15-ю, ч. 1-ю ст. 115-ї Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри пенсіонеру. Запобіжний захід йому обере суд. А земельна межа як була спірною, такою і залишилась.

Узагалі сварки за земельну межу між сусідами в Україні не рідкість. За неї одне одного навіть убивають. Так, днями на Херсонщині через неподілену межу дворів сусід убив із рушниці сусіда.

Версія для друку          На головну
 
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове