П’ятниця, 26 квітня 2019 року № 33 (19680)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19680/print.php?n=42096

Фотофакт

Руслана ЗІНЧЕНКО.

У ПОНЕДІЛОК, 22 квітня, вперше за історію України відбулася масштабна акція «Дякую, пане Президенте». Кілька тисяч прихильників Петра Порошенка, самоорганізувавшись у соцмережах, прийшли на вулицю Банкову під Адміністрацію Президента в Києві, щоб подякувати Главі держави, який завершує свою каденцію на цьому посту, за зроблене протягом п’яти років його президентства.

«У мене є багато претензій і питань до Петра Олексійовича, — каже учасниця акції приватний підприємець Олександра Бойко. — Втім, я впевнена, що жоден попередній президент не зробив стільки хорошого для країни, як він. Ми маємо безвіз, свою помісну церкву, боєздатну армію… Моя 90-літня прабабуся, батька якої розкуркулили і вислали до Сибіру, а маму з дев’ятьма дітьми вигнали з хати, плакала, коли на її хаті замість напису «вулиця Героїв Революції» з’явилася назва «Соборна». «Якби тато це побачив», — повторювала вона».

Площа перед будівлею адміністрації була вщент заповнена людьми. Щоб усі охочі змогли відвідати акцію, охорона відчинила ворота, які зазвичай перекривають прохід до входу в неї. Тож, коли Петро Порошенко разом із дружиною вийшли до учасників акції, вони опинилися просто у натовпі.

«Я дякую всім, хто за мене голосував, хто зараз прийшов сюди, — звернувся Президент до своїх прихильників. — Українці по-різному проводжали президентів… Але такого, як сьогодні, Україна ще не бачила. Наші спільні перемоги вже в найближчому майбутньому. Разом підемо перемагати на парламентські вибори. Разом повернемося на вулицю Банкову після наступних президентських виборів. Наші головні перемоги попереду».