П’ятниця, 19 квітня 2019 року № 31 (19678)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19678/print.php?n=42036

  • Пригода

Врятували із залізної пастки

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

Троє підлітків із села Бахтин Мурованокуриловецького району гралися у приміщенні закинутої пилорами, де було старе обладнання. Якоїсь миті хтось із них випадково відпустив гальмівний механізм. Один із хлопців, Давид, опинився затиснутим в отворі махового колеса.

ДВОЄ інших підлітків не на жарт злякалися і намагалися самотужки витягнути свого друга із пастки. Та їхні спроби були марні. На щастя, вони правильно зорієнтувалися в ситуації і прожогом кинулися до будинку, де на окраїні села проживає сім’я Давида. Вдома діти застали 17-річного старшого брата потерпілого Сашка, який і зателефонував на службу 101.

На місце події оперативно прибув черговий караул Мурованокуриловецької ДРПЧ-23 під керівництвом начальника частини майора служби цивільного захисту Сергія Грабчака.

— Ми з’явилися на пилорамі вчасно, бо щосекунди була загроза того, що маховик міг довершити почату страшну справу — перетрощити тіло дитини, і ніякого шансу на виживання вже б не залишилося, — розповів телефоном Сергій Грабчак. — Рятувальники Роман Марецький, Микола Зарічний, Андрій Баланюк і водій Віктор Бриндак діяли злагоджено, чітко, професійно та з великою обережністю. Зриваючи підлогу, ми намагалися не завдати потерпілому більших травм. Хвилин за 20 Давид був уже в безпеці, та це не означало, що він міг іти додому. Врятованого підлітка ми передали працівникам екстреної медичної допомоги. Станом на сьогодні підлітка вже виписали з Могилів-Подільської районної лікарні, але пережите психологічне потрясіння у нього залишиться на все подальше життя.

Цей випадок, на щастя, із щасливим закінченням, має стати черговим нагадуванням батькам: щоб не трапилося страшної біди, пильнуйте, де гуляють ваші діти.