П’ятниця, 19 квітня 2019 року № 31 (19678)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19678/print.php?n=42032

  • Спорт

Здобули 29 медалей

Микола МОТОРНИЙ.

Легка атлетика. Українська легкоатлетка Дарина Михайлова стала бронзовою призеркою на міжнародному напівмарафоні у Познані (Польща). Вона подолала дистанцію з результатом 1 година 12 хвилин 28 секунд. Першою фінішувала кенійка Ліліан Джелагат (1:11.13), другою — ефіопка Аддісалем Тегегн (1:12.15). Перед цими змаганнями Дарина Михайлова встановила особистий рекорд на Київському міжнародному напівмарафоні та перемогла на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій, який проводився у його рамках.

Львівська спортсменка Дарина Боднар — бронзова призерка великого пробігу «100 miles of Istria», який тривав у Хорватії. Вона фінішувала третьою серед жінок і 30-ю в абсолюті на основній дистанції, подолавши 160 км за 24 години 46 хвилин.

Плавання. Українські плавці Михайло Романчук та Сергій Фролов успішно виступили на турнірі «Swim Open Stockholm 2019» у Швеції. Зокрема, Романчук встановив новий рекорд України, а Фролов кваліфікувався на Олімпійські ігри-2020.

Українці змагалися на дистанції 800 м вільним стилем у 50-метровому басейні. Михайло Романчук захопив лідерство перед відміткою 400 м і не відпустив перше місце (7:42.49). Таким чином, він зумів оновити власний рекорд України, який встановив на чемпіонаті Європи-2018 в Глазго (7:42.96 хвилини) і зняв з нього 0,47 секунди.

Теніс. 15-річний українець В’ячеслав Белінський завоював одиночний титул на юнацькому турнірі Міжнародної тенісної федерації (ITF) четвертої категорії «Malta ITF U18 World Ranking Tournament» у Марсі (Мальта). У фіналі Белінський зустрічався з Мікою Ліппом з Німеччини. У першій партії за рахунку 4:2 на користь Белінського його суперник відмовився від продовження боротьби.

Минулого тижня Белінський виборов титул на турнірі п’ятої категорії у Коррадіно (Мальта), а два тижні тому став фіналістом змагань четвертої категорії в Анталії (Туреччина).

Самбо. Наші самбісти здобули 29 нагород на чемпіонаті Європи серед молоді, який відбувся у Лімасолі (Кіпр). У перший день змагань українці завоювали 10 медалей — одну золоту, дві срібні і сім бронзових. Чемпіонський титул отримав Віталій Терентьєв, який представляє Миколаївську область. Наступного дня українська скарбничка поповнила медальну колекцію ще 11 нагородами. Із них три «золота» здобули Ярослав Давидчук, Роман Труш і Владислава Нецвіт. У завершальний день змагань чемпіонату Європи серед молоді (до 18 і 20 років) українці вибороли вісім нагород — дві золоті, три срібні і три бронзові. Титул найсильніших — у Наталії Чистякової і Марії Меркулової. Отже, українська команда має шість золотих, вісім срібних і 15 бронзових нагород. Це другий результат як за якістю, так і за кількістю призових місць. У командній першості українські спортсмени стали третіми серед дівчат, другими серед юніорок і третіми серед юніорів.