Вівторок, 16 квітня 2019 року № 30 (19677)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19677/print.php?n=41999

  • Гаряча тема

Ляльки і ляльководи

Підготував
Петро МОГИЛА.

Протягом двох останніх років шоумен і кандидат у президенти Володимир Зеленський 11 разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський, а після його переїзду в Ізраїль (улітку 2018-го) Зеленський іще двічі злітав до Тель-Авіва. Про це повідомляють журналісти телепрограми «Схеми» — спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший».

У ПРОГРАМІ-РОЗСЛІДУВАННІ журналісти зазначають, що у кожній другій поїздці кандидата у президенти супроводжував юрист олігарха Андрій Богдан, який згодом став головним юридичним радником кампанії Зеленського на виборах президента. «Так, у Женеву Зеленський літав у лютому, квітні, листопаді та грудні 2017-го року, а потім у січні, лютому (двічі), березні, квітні (двічі) та у червні 2018-го. У п’яти з цих поїздок Андрій Богдан літав разом з ним», — розповідають у «Схемах».

Наприкінці літа 2018 року Коломойський переїхав до Ізраїлю. Після цього Зеленський двічі літав у Тель-Авів у супроводі Андрія Богдана — у листопаді та грудні 2018-го року. Під час грудневої поїздки до них долучився голова партії «Слуга Народу» Іван Баканов.

Також журналісти зазначають, що Зеленський протягом цього часу неодноразово літав на приватних літаках разом із бізнес-партнерами олігарха — Геннадієм Боголюбовим, братами Ігорем та Григорієм Суркісами, Тімуром Міндічем.

«Схемам» не вдалося отримати пояснення Зеленського про причини частих перельотів у Тель-Авів та Женеву з юристом олігарха. Журналісти зазначили, що кандидат у президенти не відповідав на їхні дзвінки, а штаб Зеленського залишив без відповіді запит з проханням про коментар.

ЗМІ раніше повідомляли, що шоумен і кандидат у президенти Володимир Зеленський пересувається по місту в супроводі автівки кампанії з умовної бізнес-групи «Приват» олігарха Ігоря Коломойського. У БПП наголошували, що автомобіль, на якому кандидат приїжджав на аналізи, належав Коломойському, а нині його власником є людина з бізнесового оточення олігарха. Тому не є дивним, що Президент Петро Порошенко назвав шоумена Володимира Зеленського, який виграв перший тур виборів, «маріонеткою Коломойського». А представник штабу Порошенка Олег Медведєв натякав, що Зеленський користується транспортом, адвокатами, охороною Коломойського і сім років розкручує його телеканал.

Тож нема сумніву, чиї бізнес-інтереси захищатиме Зеленський у разі перемоги на виборах президента.