Архів
Вівторок,
16 квітня 2019 року

№ 30 (19677)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Варто пам’ятати

Лимони для судин

Оксана СКИТАЛІНСЬКА, дієтолог.

УСІМ відомо, що лимони містять велику кількість вітаміну С. Окрім нього, цей фрукт багатий і на інші корисні речовини. Зокрема, у його складі є вітаміни групи В, які діють на організм заспокійливо.

У м’якоті та цедрі лимона зберігається велика кількість мінералів — фтор, цинк, кальцій, залізо, фосфор, магній, а також калій. Магній і калій відповідають за стабільну й нормальну функціональність серця.

Пектинові речовини, а також кислоти й клітковина, які входять до складу лимона, очищують не тільки кровоносні судини, а й увесь організм. Тобто це ще одна вагома причина на користь уживання цього фрукта.

Щоб приготувати ліки, взяти часник (100 г) і шість лимонів. Часник почистити, помити й подрібнити. Із лимонів вичавити сік і залити ним подрібнений часник. Посудину з цією сумішшю накрити тканиною або марлею. Приймати під час їди щоденно по чайній ложці, не запиваючи.

Інший рецепт: 8 лимонів, 400 г часнику, 4 кг листя й коріння селери. Усі складники ретельно вимити й змолоти на млинку для м’яса. Із лимонів не знімати шкірки. Зберігати ліки в скляній тарі, накритій тканиною, в теплі протягом 12 годин. Після цього банку перенести в холодне місце або поставити в холодильник. Тримати там ліки 72 години. Затим суміш процідити. Одержаний сік вживати по столовій ложці тричі на день за 15 хвилин до їди.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове