П’ятниця, 12 квітня 2019 року № 29 (19676)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19676/print.php?n=41952

  • Вибір-2019

Порадив по-сусідськи

Підготував
Василь ПІДДУБНЯК.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав українців голосувати за Петра Порошенка

ПОПРИ результати першого туру виборів в Україні у підсумку переможе Петро Порошенко. Про це у понеділок, 8 квітня, в інтерв’ю інформаційній агенції Туреччини «Анадолу» заявив Олександр Лукашенко, передає БелаПАН.

«Ніхто там нічого не виграв. Після першого туру лідирує Зеленський, Порошенко від нього відстає. Як закінчиться другий тур, ніхто не наважується передбачити. Я все-таки схильний думати, що ці президентські вибори виграє Порошенко», — сказав він.

При цьому білоруський лідер відзначив, що не буде займатися аналітикою і порівнювати двох кандидатів.

«Одного я дуже добре знаю. Другого я бачив лише в кіно, я його як політика не знаю», — зауважив Лукашенко, підкресливши, що «Порошенко повинен зробити все для того, щоб народ підтримав його».

Крім того, президент Білорусі поділився своєю думкою, що робити українцям у ситуації, що склалася перед другим туром.

«Хай мене вибачать українці, але хочу їм сказати: якщо нема за кого голосувати, то і голосувати не потрібно. Навіщо голосувати за людину, у якій ти невпевнений, адже українці такий важкий шлях пройшли за останні роки. Вони вже наїлися незрозумілих обіцянок. Вони, вже багато разів ризикуючи, вірили політикам і їх підтримували. І весь час виходило навпаки. Останні роки досвід українського народу — свідчення того, що не можна ризикувати. Якщо вже не виходить, якщо нема за кого голосувати — значить, повторні вибори», — сказав він.

При цьому Лукашенко відзначив, що, «мені здається, це краще, ніж у черговий раз ризикнути, проголосувати, а потім гірко каятися десять чи більше років».

Як повідомляє EADaily, під час «Великої розмови» з представниками ЗМІ та експертного співтовариства 1 березня президент Білорусі заявив, що на виборах в Україні переможе чинний Глава держави. «Прораховуючи всі варіанти, я думаю, що Петро Олексійович посаду збереже», — заявив він, відзначивши, що у другому турі «хто проголосував за Зеленського, за нього і потім проголосують, а ті, хто за інших проголосував, віддадуть голоси за Порошенка». При цьому тоді Лукашенко також підкреслював, що Зеленського «не знає».