П’ятниця, 5 квітня 2019 року № 27 (19674)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19674/print.php?n=41893

  • Кримінал

Підвезли куди слід

Зенон МИХЛИК.

Тернопільська область.

МАЙЖЕ курйозна детективна пригода нещодавно сталась із двома злодійкуватими молодиками. У селі Шляхтинці Тернопільського району вони проникли в цех із виробництва металопластикових вікон, вибивши отвір у стіні. Розкомплектували частину обладнання, зокрема, зняли два електромотори, деякі цінні деталі. Наповнивши сумки краденим, поволокли важку ношу до автобусної зупинки.

Аби швидше дістатися міста, вирішили спіймати попутній транспорт. І незабаром начебто пощастило — перед ними зупинилося авто, що прямувало до Тернополя. Коли ж сіли, то збагнули: їм, напевно, не зовсім по дорозі з пасажирами автомобіля.

Річ у тому, що в ньому їхали… поліцейські. За професійною звичкою, ті звернули увагу, що їхні випадкові попутники чомусь стривожились, нервово перезираються. З якої б то причини? Може, через свої важезні сумки?

Отож правоохоронці поцікавились у молодиків, що везуть. Ті, заскочені зненацька, не знали, що й відповісти. Оскільки не встигли вигадати нічого, бодай трішки схожого на правду, зізнались. А докладніше про крадіжку розповіли вже в міському відділі поліції, куди прибули разом із речовими доказами — награбованим майном.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, підозрювані вже притягувалися в минулому до кримінальної відповідальності за вчинення подібних злочинів. Тепер доведеться знову постати перед судом.