П’ятниця, 5 квітня 2019 року № 27 (19674)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19674/print.php?n=41882

З якого дива передумав?

Лариса ПИЛИПЕНКО.

ЛІДЕР російської Ліберально-демократичної партії Володимир Жириновський давно відомий своїми агресивними антиукраїнськими поглядами. Зокрема, ще на початку війни на Донбасі він закликав бомбити Київ, а за кілька днів до виборів президента України заявив, що встиг зареєструвати законопроект про невизнання Росією підсумків голосування у нашій державі.

Але несподівано Володимир Вольфович змінив свою позицію. «Визнаю вибори, якщо залишиться Зеленський, — заявив він в ефірі одного з російських телевізійних пропагандистських ток-шоу. — Його ім’я мені подобається. Ленін теж був Володимир. У Кремлі Володимир. Якщо буде Зеленський, тоді визнаємо».

«Головне, щоб не Порошенко», — додав Жириновський.

Він не єдиний, хто в Росії підтримує Зеленського. Відомі актори-українофоби Михайло Пореченков та Іван Охлобистін записали відео, у якому вони сідають за стіл, ставлять склянки, наливають у них горілку та кажуть, що якщо Зеленський переможе, то «буде їм винен». Після цього, хильнувши чарку, проголошують: «Крим наш! Все наше! Тільки Зеленський!».

І Охлобистін і Пореченков відомі своєю підтримкою російських бойовиків на Донбасі. Пореченков під камери стріляв з кулемета по захисниках Донецького аеропорту.