П’ятниця, 5 квітня 2019 року № 27 (19674)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19674/print.php?n=41880

  • Неоголошена війна

На «кордоні»

Михайло ВЕДМІДЬ.

ДОКИ на лінії розмежування військові протистоять одне одному зі зброєю в руках, час од часу застосовуючи її на ураження противника, цивільні продовжують перетинати туди-сюди умовний кордон через кілька контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

Так, за даними Держприкордонслужби України, в середу, 3 квітня, лінію розмежування в таких пунктах перетнули 31 тис. чоловік і 4,1 тис. транспортних засобів. Того ж дня, повідомила прес-служба відомства, через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд на тимчасово не підконтрольну Україні територію проїхали вісім вантажівок від Міжнародного комітету Червоного Хреста з гуманітарною допомогою (харчові продукти) вагою 160 тонн.

Втім, не всі вантажі перетинають тимчасовий «кордон» на законних підставах. Днями в Донецьку заарештовано «депутата народної ради ДНР». Його підозрюють у «кришуванні» контрабандних товарів (і навіть агітматеріалів) з території України, за що раніше були заарештовані кілька військовиків «народної республіки». «Хтось дуже непогано з цього жив...», — повідомив у соцмережі екс-глава так званої розвідки «ДНР» Є. Тинянський.

Хтось воює, а хтось торгує. Життя триває. Війна іде...