Вівторок, 2 квітня 2019 року № 26 (19673)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19673/print.php?n=41874

  • Погода

Довгостроковий прогноз

Микола ЮРЧИШИН.

В Україну прийде спекотний і сухий квітень, прохолодний та дощовий травень і коротке літо.

ПРО це на прес-конференції, що відбулась в Укрінформі, розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Державної служби з надзвичайних ситуацій України і НАН України доктор фізико-математичних наук у галузі метеорології Вазіра МАРТАЗІНОВА.

З її слів, після 10 квітня температура різко зростатиме і становитиме вище норми, подекуди навіть до плюс 28 градусів. Нижня межа температури в квітні — на початку травня 20-22 градуси тепла.

Похолодання можна очікувати після 20 травня — будуть опади, шквальні вітри, зливи і град.

Початок червня буде з такими ж опадами, як і друга половина травня, бо літо наше покоротшало. Воно починатиметься із середини червня і закінчуватиметься серединою серпня, тобто 15 серпня. Осінь передбачається рання, довга, з теплими дощами і теплим температурним режимом. Це сприятиме трудівникам сільського господарства вчасно впоратися зі збиранням пізніх культур. Адже природа порадує їх додатково ще одним місяцем.

Кліматолог зазначила, що наприкінці вересня — початку жовтня на заході України середньодобова температура становитиме 15-17, на решті території — 17-18 градусів тепла.