Вівторок, 26 березня 2019 року № 24 (19671)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19671/print.php?n=41784

Дослівно

Наталія Влащенко, журналістка, телеведуча.

Якби мені доручили активізувати і запустити реформи, то ось що я запропонувала б. Заборонити сім’ям чинних політиків і чиновників жити, вчитись і лікуватися за межами України. Заборонити впродовж п’яти років після держслужби залишати Україну з метою зміни місця проживання. Заборонити іноземцям залишати високі державні посади без публічного аудиту.

Нашим політикам та чиновникам деякі обмеження не завадять. Адже не соромляться ж вони писати у своїх електронних деклараціях Бог знає що. Не кажучи вже про те, чого вони в них не написали... Тому якщо хочуть займатися держбудівництвом (мова про топ-менеджерів), хочуть обмежити народ податками, реформами, квотами, тарифами — нехай і вони розділять цю долю з народом. А то ж добре голосувати за медреформу і реформу освіти, коли у тебе в кишені американський або британський паспорт, а діти і сім’я давно там.

Запевняю: у разі ухвалення такого рішення майже всі поклали б службові посвідчення на стіл. Бо не пов’язують свою долю (освіту, лікування) з Батьківщиною.