Вівторок, 19 березня 2019 року № 22 (19669)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19669/print.php?n=41730

  • Освіта

Школа при лікарні

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

У ДВОХ одеських лікарнях започатковано навчання дітей одночасно з лікуванням. Проект уже стартував у режимі експерименту, а у повному обсязі запрацює з 1 вересня.

Департамент освіти і науки Одеської міської ради визначив школи, що увійшли до міського проекту «Школи при лікарнях». Як повідомили в прес-службі міськради, діти зможуть навчатися, перебуваючи в обласній дитячій клінічній лікарні, а також в обласному центрі соціально-значущих хвороб. Із цими медичними закладами підписали угоди про співпрацю міські школи № 76 і №101.

Щоб почати таке навчання, батькам необхідно написати відповідну заяву і отримати дозвіл від лікаря. Навчання в лікарнях не стане значно відрізнятися від звичайного. Учні так само проходитимуть шкільну програму, перевірятимуть свої знання, отримуватимуть оцінки і атестуватимуться. Навчатися діти зможуть як у «лікарняному» класі, так і в палатах або навіть он-лайн. При виписці з лікарні кожна дитина отримає довідку про успішність.

Нагадаємо, що торік у грудні міністерства освіти і науки та охорони здоров’я спільним наказом затвердили положення про школи при лікарнях. Це було зроблено у рамках впровадження в дію Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг», ухваленого позаторік восени.