Керуючись нормами ЗА ПРИБЛИЗНИМИ встановленими дозами споживання овочевих культур річна потреба однієї людини в картоплі у середньому становить 80 кг. За тими ж орієнтирами одна людина на добу має споживати 400 г свіжих овочів. Звідси: за рік одна доросла особа має з’їсти білоголової капусти — 32-45 кг, помідорів — 28-35 кг, моркви, буряків і цибулі — по 10 кг, огірків — 10-14 кг, кабачків і баклажанів — по 5 кг, перцю солодкого — 2-4 кг, бобових — 5-8 кг. Не варто забувати й про зеленні культури, потреба в яких — кілька кілограмів на особу. Тож, ураховуючи врожайність культур, можна вирахувати, скільки чого сіяти та садити на своєму городі. |