Версія для друку До списку статтей Керуючись нормами ЗА ПРИБЛИЗНИМИ
встановленими дозами споживання овочевих культур річна потреба однієї людини в
картоплі у середньому становить 80 кг. За тими ж орієнтирами одна людина на
добу має споживати 400 г свіжих овочів. Звідси: за рік одна доросла особа має
з’їсти білоголової капусти — 32-45 кг, помідорів — 28-35 кг, моркви, буряків і
цибулі — по 10 кг, огірків — 10-14 кг, кабачків і баклажанів — по 5 кг, перцю
солодкого — 2-4 кг, бобових — 5-8 кг. Не варто забувати й про зеленні культури,
потреба в яких — кілька кілограмів на особу. Тож, ураховуючи врожайність
культур, можна вирахувати, скільки чого сіяти та садити на своєму городі. Версія для друку До списку статтей | ОКРІМ того, що ми надрукували нещодавно посівний календар, подамо ще
розлогий матеріал «Що та коли сіяти». В ньому зазначимо найоптимальніші строки
сівби всіх найпопулярніших городніх культур, коротко охарактеризуємо їх
стосовно морозостійкості, вимог до тепла, стійкості проти спеки. З такою
посівною «програмою» вам буде легше орієнтуватися, насіння яких культур
розпочинати готувати до посіву та виходити в поле. І в
наступному випуску продовжимо давати відповідь на деякі ваші листи. Зокрема, К.
І. Лисун із Сумщини попросила розповісти про агротехніку цибулі ріпчастої, щоб
її не уразив грибок, оскільки торік вся цибуля у жінки була з чорнотою, як вона
її не просушувала. Тож розглянемо особливості догляду за культурою та захисту
від хвороб і шкідників. Мабуть, нема
людини, яка не любила б шовковиці. Певно, з нею пов’язані в багатьох спогади
дитинства: чорний від ягід рот, замурзаний одяг і, як-то кажуть, щастя повні
штани... Читач М. А. Примаков із Кривого Рогу хоче дізнатися, чим
відзначається, як він пише, гібрид польської селекції Шеллі. Сорт справді
особливий, проте не польський, а рідний, із Полтавщини. Читайте й дізнавайтеся,
чим же він гарний. |