Вівторок, 5 березня 2019 року № 18 (19665)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19665/print.php?n=41610

  • Спорт

Повна скарбничка медалей

Микола МОТОРНИЙ.

Синхронне плавання. Українські синхроністки на етапі Світової серії FINA у Парижі (Франція) здобули три золоті та одну срібну медалі. Так, сестри Владислава і Марина Алексєєві стали чемпіонками у довільній програмі серед дуетів. Українки випередили головних конкуренток з Японії та Іспанії. Напередодні Анастасія Савчук і Марта Федіна перемогли в технічному дуеті, а українська команда посіла перше місце у технічній програмі серед груп. Крім того, Марта Федіна була другою у довільній програмі серед солісток.

Велоспорт. На чемпіонаті світу з велоспорту на треку, що відбувся в польському Прушкові, українська велосипедистка Олена Старикова стала срібним призером у індивідуальному заїзді на 500 метрів. Вона принесла українській збірній першу з 2008 року нагороду на чемпіонаті світу з велотреку. Нагадаємо, Старикова виграла загальний залік Кубка світу з велотреку за підсумками сезону 2018/19. У парі з Любов’ю Басовою вона також отримала «срібло» в загальному заліку командного спринту.

Фехтування. Миколаївська шаблістка Ольга Харлан завоювала бронзову медаль на Гран-прі Каїра. Вона впевнено дійшла до півфіналу, обігравши росіянку Ольгу Нікітіну (15:9), українку Аліну Комащук (15:9) та китаянку Шао Яци (15:6). У півфіналі в драматичній боротьбі Харлан програла кореянці Чой Су Йон (14:15).

Таким чином, Харлан виборола першу медаль сезону — «бронзу». Нагадаємо, володар Кубка світу минулого року Ольга Харлан пропустила перший етап нового сезону, а потім невдало виступила в Солт-Лейк-Сіті, програвши на старті турніру.

Біатлон. На континентальній першості з біатлону в Раубичах (Білорусь) українка Юлія Журавок стала срібною призеркою в індивідуальній гонці. Журавок показала гідну боротьбу, допустивши тільки один промах на вогневому рубежі. Вона відстала на 30 секунд від представниці Швеції Ханні Еберг. «Бронзу» здобула господарка змагань — Ірина Кривко.

Футбол. Київське «Динамо» з рахунком 5:0 перемогло луганську «Зорю» у поєдинку 19-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. М’ячі на столичному стадіоні НСК «Олімпійський» забили Микола Шапаренко, який оформив дубль на 34-й та 45-й хвилинах, автор ще одного дубля — словенець Беньямін Вербич (38, 53) та іспанський дебютант киян Фран Соль (73).

Донецький «Шахтар» із рахунком 2:0 завдав поразки ФК «Олександрія». Обидва м’ячі гірники забили до перерви: авторами голів на ОСК «Металіст» у Харкові стали Марлос, який відзначився на 14-й хвилині, та Жуніор Мораес (35).

Результати 20-го туру. «Карпати» — ФК «Львів» — 0:1, ФК «Олександрія» — ФК «Маріуполь» — 1:0, «Десна» — «Динамо» — 1:2, «Чорноморець» — «Шахтар» — 0:1, «Олімпік» — «Арсенал-Київ» — 0:1, «Зоря» — «Ворскла» — 3:0.

Турнірне становище команд: «Шахтар» — 51 очко, «Динамо» — 44, ФК «Олександрія» — 37, «Зоря» — 31, «Маріуполь» — 28,«Ворскла», «Десна» — по 27, ФК «Львів» — 26, «Карпати» — 20, «Олімпік» — 19, «Чорноморець» — 15, «Арсенал-Київ» — 11.

Тхеквондо. Етап Кубка світу з тхеквондо (WTF) Egypt Open G2, на якому українські спортсмени вибороли золоту та бронзову нагороди, завершився в єгипетській Хургаді.

Українець Владислав Бондар виграв золоту медаль у ваговій категорії до 87 кілограмів. У фіналі наш спортсмен переміг тунісця Ясіні Трабелсі. «Бронзу» у ваговій категорії до 54 кг завоював українець Тарас Мальченко.