Вівторок, 5 березня 2019 року № 18 (19665)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19665/print.php?n=41608

  • Ну і ну!

Блокпост на замовлення

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

Виїжджаючи нещодавно у бік траси Харків — Сімферополь, Дмитро Лисичкін — голова Піщанської об’єднаної територіальної громади — несподівано угледів воєнізований блокпост. Там, де магістраль розбігається врізнобіч — на Донбас і на Крим, п’ятеро бійців пильно вдивлялися у різні напрямки автотраси — немов і справді стерегли кордон…

ЗВІДКИ і чому на ввіреній йому території з’явився блокпост? Із цим запитанням Дмитро Анатолійович звернувся до бійців. Ті у відповідь наїжачилися і, щоб відшити допитливого чоловіка, заявили про військову таємницю. Але почувши, що перед ними голова Піщанської ОТГ, знітилися й почали запевняти, що вони, прості солдати, виконують наказ свого командування. Тим часом Дмитро Лисичкін звернув увагу, що одягнені «бійці» якось різношерстно, їхнє обмундирування не має нічого спільного з військовою формою. До того ж троє з п’яти ще й узуті в кросівки. Один із них мав автомат, а осторонь, поблизу лісу, Дмитро Лисичкін угледів іще одного «вояка» зі стрілецькою гвинтівкою в руках. Він, як снайпер, заліг у кущах, роззираючись на всі боки, готовий вибігти навперейми «підозрілій» автівці…

Не довго думаючи, голова Піщанської ОТГ викликав наряд із Новомосковського відділу Національної поліції. Коли ж той прибув, «вояки» заспівали зовсім іншої: мовляв, із воєнного гарнізону, розташованого неподалік, утік озброєний військовослужбовець. Ось і виставлено блокпост, аби перехопити дезертира.

Неважко здогадатися, що ця версія не підтвердилася. Зате було з’ясовано, що хлопці з «блокпоста» — місцеві жителі з кримінальним минулим. Правоохоронці припустили, що вони самовільно вирішили заробити як патрульні автоінспектори, контролюючи жвавий тут рух автотранспорту.

Однак горе-«вояки» розповіли інше. Завдання звести на околиці Піщанки блокпост вони отримали через Інтернет від невідомих, які пообіцяли по тисячі доларів кожному, якщо вдасться влаштувати «сторожовий пост», привчити до нього місцевих, а на водіїв нагнати страху. В разі «прописки» обіцяли щедріші заробітки.

Хвацьку «п’ятірку бійців і снайпера» затримано. Поліція працює над виявленням їхнього замовника з Інтернету.