Вівторок, 5 березня 2019 року № 18 (19665)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19665/print.php?n=41598

  • Вибори-2019

Перші знялися

Михайло СЕРДЮК.

ЧИСЛО кандидатів, які беруть участь у президентських перегонах, зменшується. Першого березня лідер політичної партії «Самопоміч» міський голова Львова Андрій Садовий оголосив про намір зняти свою кандидатуру з виборів президента і підтримати лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка. Пізніше про таке заявив ще один кандидат — журналіст Дмитро Гнап. Щоправда, як висуванець партії «Сила людей», він мусив дістати «добро» від політичної сили. Остання на своєму з’їзді його надала, проте не як дозвіл, а як доручення. Що ж до підтримки Анатолія Гриценка як кандидата від демократичних сил, у партії не визначились, мотивуючи тим, що, крім Гриценка, таким кандидатом є ще й Роман Безсмертний. Тож питання вирішуватимуть після розгляду пропозиції про співпрацю від інших кандидатів.

Нагадаємо: заяву про відмову від балотування можна подати до ЦВК до 7 березня, і тоді кандидат не буде включений до виборчого бюлетеня. А от застава в розмірі 2,5 млн гривень йому не повертається.

Хай там як, але таке явище має позитивні моменти. Крім фінансової складової, це і зменшення розміру виборчого бюлетеня, що полегшить життя тим, хто їх друкуватиме, й тим, хто голосуватиме.