Вівторок, 19 лютого 2019 року № 14 (19661)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19661/print.php?n=41488

  • Чим душа багата

Добра глина не зраджує

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

МАЙСТРИ керамічної майстерні «Добра глина» Віктор та Лариса Нагурні із міста Пологи взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «ЕтноПосуд-2019» у столичному Міжнародному виставковому центрі. Подружжя представило зразки традиційного, дизайнерського і промислового посуду з використанням українського орнаменту та національної символіки. І здобули перемогу — перше місце у номінації «Промисловий виріб»!

Пологівські майстри вперше брали участь у цьому престижному конкурсі, але одразу привернули увагу відвідувачів. Ще б пак! Художньо-керамічна майстерня «Добра глина» щороку дарує насолоду відвідувачам Сорочинського ярмарку, Покровського, що на Запоріжжі, а також різноманітних фестивалів та конкурсів народного мистецтва. Хистом Нагурних люди захоплюються як в Україні, так і далеко за її межами. Їхній вишуканий посуд обирають режисери для відтворення українського колориту в кіно.

Віктор і Лариса — не просто надзвичайно красиве подружжя, вони спаровані Богом дарувати людям радість і гармонію. Креативні талановиті гончарі, керамісти гідно представляють свій рідний Пологівський край, ними пишається і Миргородський, бо саме звідти, з тодішнього технікуму ім. Гоголя, понад два десятки років тому у Пологи приїхали талановиті випускники, зібрали і згуртували колектив майстерні й почали з натхненням працювати, розкриваючи свій потужний творчий потенціал. У цій місцині поклади справді доброї глини, з якої майстри творять дива. Результатом роботи керамістів майстерні Нагурних є фантастична палітра робіт: посуд, настінні тарелі, сувеніри, садово-паркова скульптура. Це праця важка, але благородна й натхненна, а нова висока виставкова відзнака відкриває перспективи участі цих майстрів у подібній виставці у Німеччині.