Вівторок, 19 лютого 2019 року № 14 (19661)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19661/print.php?n=41486

  • Отакої!

Жарт чи провокація?

Михайло ЛЕВЧУК.

РАНОК минулої неділі для жителів Тернопільщини видався тривожним — о 9 годині 30 хвилині в радіоефірі двічі підряд прозвучало екстрене повідомлення про радіоактивне забруднення. Громадян закликали дотримуватись особистої безпеки — не виходити з дому, щільно закрити вікна, також запастись відповідними масками, продуктами і водою.

Далі радіо продовжувало мовлення у звичайному режимі. У випуску новин, що прозвучав о 10-й, про будь-яку надзвичайну ситуацію не йшлося. Однак стривожених людей це не заспокоїло, навпаки, стало приводом для різних здогадок: «Якщо мовчать — отже, щось є…»

Сумніви розвіяла офіційна інформація управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської облдержадміністрації, озвучена через годину після «попередження про радіаційну загрозу». Громадянам лаконічно пояснили: «О 9 год. 30 хв. стався збій у програмному забезпеченні системи оповіщення області. Інформація, що була передана, є недійсною». І попросили зберігати спокій.

У черговій частині управління ДСНС України у Тернопільській області нам повідомили, що радіаційний фон не зазнав змін, тобто нормальний. А «жартівника» який, свідомо чи од невеликого розуму, спробував спричинити паніку серед населення, уже розшукують правоохоронці.