Вівторок, 12 лютого 2019 року № 12 (19659)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19659/print.php?n=41421

  • Кримінал

Полювання на коней

Михайло ЛЕВЧУК.

Хмельницька область.

НЕЩOДАВНО в одному з сіл Славутського району серед ночі пропали двоє коней і лоша — хтось потай вивів їх із незачиненого сараю. Пропажу правоохоронці розшукали у закинутому хліві в іншому населеному пункті й повернули господині. Можна вважати, їй пощастило, адже злодій (мешканець сусіднього села) уже збирався продати крадених коней. Нині він під слідством.

Через кілька днів нова кримінальна пригода — в Білогірському районі вбито коня. Сталося це вечірньої пори поблизу села Хорошів. Чоловік із сином-підлітком їхали на підводі польовою дорогою і раптом почули постріл. Кінь наче спіткнувся й упав. Помер одразу від отриманого поранення.

Працівники Білогірського відділення поліції встановили особу стрільця — виявився підприємцем із Тернопільщини. Навідувався в особистих справах до Білогір’я, однак чомусь прихопив із собою зареєстровану гвинтівку «Ruger».

Повертаючись автомобілем додому, в світлі фар запримітив зайця і вирішив його вполювати. Але поки діставав зброю та прицілювався, вухань зник із поля зору, тому пальнув у темряву. Зрозумівши, що в куцохвостого не поцілив, поїхав собі. Каже, про інший «трофей» — убитого коня (експерти вилучили з тіла тварини кулю) не підозрював. Узагалі кінної упряжки, що рухалася з боку лісосмуги, запевняє, не бачив.

Наразі слідчі Білогірського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1-ю статті 248-ї Кримінального кодексу України (незаконне полювання). А селянин, який утратив коня ще й ризикував із сином піймати кулю від горе-мисливця, добивається компенсації за завдану йому матеріальну та моральну шкоду.