Вівторок, 5 лютого 2019 року № 10 (19657)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19657/print.php?n=41353

Фінішу дісталися всі

Святослав ЖОЛУДЬ.

У ЧЕРНІГІВСЬКОМУ Ніжині відбулися другі Всеукраїнські змагання з мисливського біатлону. Це відносно новий вид спорту на наших теренах, а от у багатьох європейських країнах він набув популярності вже давно.

«Мисливський біатлон — це двоборство, що поєднує лижні перегони на спеціалізованих мисливських лижах без використання бігових палиць і стрільбу, стоячи з гладкоствольної мисливської рушниці 12/16/20 калібрів, — розповідає чільник заснованої місяць тому Федерації мисливського біатлону України Ігор Калініченко. — Спортсмени рухаються пересічною місцевістю. Дистанція — чотири кілометри. На ділянці 1, 2, 3 км після старту встановлені вогневі рубежі з мішенями. Спортсмен заряджає зброю безпосередньо перед пострілом. Загалом потрібно здійснити три постріли по мішені».

Цього року в мисливському спортивному заході взяли участь 30 мисливців із чотирьох областей України — Київської, Чернігівської, Львівської та Хмельницької, а також команда з міста Київ. Усі призові місця вибороли представники Чернігівщини. Але ніхто не відчував себе переможеним.

«Чимало мисливців брали участь у турнірі з мисливського біатлону вперше. Видно було, що багатьом бракує досвіду лижних перегонів, — ділиться враженнями учасник змагань Євген Бурков із Київщини. — Незважаючи на це, до фінішу дісталися всі! Щоправда, дехто на одній лижі... Ми отримали надзвичайний заряд позитиву. Це видно з усміхнених облич і спортсменів, і вболівальників».