Вівторок, 5 лютого 2019 року № 10 (19657)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19657/print.php?n=41352

  • Спорт

Подвійне «золото» Катерини Бех

Микола МОТОРНИЙ.

Біатлон. Катерина Бех (Київська область) виграла дві золоті медалі на юніорській світовій першості в словацькому місті Брезно-Осрблі. Спочатку 20-річна біатлоністка здобула «золото» у спринтерській гонці на 7,5 км. А вже наступного дня Катерина відзначилася у гонці переслідування на 10 км. Цю дистанцію Бех подолала з двома штрафними колами за 31 хвилину 23,8 секунди.

Легка атлетика. У Франції відбувся турнір із легкої атлетики в закритому приміщенні «Meeting de Mondeville», на якому успішно виступила вихованка Олександрівської ДЮСШ (Кіровоградська область), учасниця Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро Тетяна Мельник. Вона виборола переконливу перемогу на дистанції 400 метрів з особистим рекордом — 52,99 секунди. Крім того, Тетяна виконала норматив на зимовий чемпіонат Європи, який стартує 1-3 березня в шотландському Глазго.

Теніс. Одеситка Даяна Ястремська стала переможницею турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) Thailand Open — Internationaв Хуахіні (Таїланд). У вирішальному матчі, який тривав 2 години 25 хвилин, Ястремська здолала посіяну за шостим номером третю «ракетку» Австралії Айлу Томлянович у трьох сетах — 6:2, 2:6, 7:6 (7:3).

Це друга перемога за кар’єру 18-річної української тенісистки на турнірах WTA. У жовтні 2018-го в Гонконгу Ястремська стала чемпіонкою Hong Kong Open. Успішний виступ в Хуахіні гарантував їй місце у топ-40 світової класифікації. Даяна піднялася на 13 рядків у рейтингу WTA і посідає 34-те місце у світі. Ця позиція стала новим особистим досягненням українки в рейтингу WTA. Цей сезон Ястремська відкривала на 59-му місці.

Стрільба з лука. Успішно виступили представники Буковини на чемпіонаті України зі стрільби з лука в приміщенні, що тривав у Львові. Найповажнішу колекцію нагород додав до свого активу торішній чемпіон світу серед юніорів у приміщенні Іван Кожокар, який тріумфував у юніорській віковій групі і особисто, і разом з колегами по команді. А зіркова олімпійка Лідія Січенікова оформила серед жінок «срібний дубль».

Футбол. Гравці донецького «Шахтаря» зазнали поразки в черговому контрольному матчі на тренувальному зборі в Анталії (Туреччина).

Команда Паулу Фонсеки поступилася сербському «Партизану» — 0:2. Свій наступний контрольний поєдинок гірники проведуть проти болгарського «Ботева».

До речі, в Анталії «Шахтар» раніше поступився хорватському «Хайдуку» (1:4), а потім здолав азербайджанський «Карабах» (3:1), «Хобро» з Данії (2:1) та польський «Лех» (3:0).

Другу частину сезону-2018-2019 команда розпочне 14 лютого домашнім матчем 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА з німецьким «Айнтрахтом».