Вівторок, 5 лютого 2019 року № 10 (19657)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19657/print.php?n=41348

  • Із зали суду

Даремно плели тенета

Михайло ЛЕВЧУК.

Хмельницька область.

МИНУЛОЇ осені мешканець Хмельниччини, полковник запасу, поїхав до Краснодарського краю Російської Федерації провідати маму. Там гостем, який свого часу проходив військову службу в ракетній дивізії Збройних сил України, пізніше в органах Державної прикордонної служби, тут же зацікавилися місцеві феесбешники. Невдовзі телефоном він отримав запрошення від співробітника контррозвідки зустрітися «для бесіди». Погодився.

Як і слід було сподіватися, чоловікові запропонували допомагати російській ФСБ у проведенні підривної діяльності на території України, всіляко шкодити її обороноздатності, державній та інформаційній безпеці. Полковник запасу погодився і дав співробітнику іноземної спеціальної служби усне зобов’язання, що збереже у таємниці факт співробітництва та відомості, які стануть йому відомі у процесі його здійснення.

Однак, повернувшись додому, не став працювати на іноземну розвідку — повідомив про свій зв’язок із нею органам державної влади.

Днями Хмельницький міськрайонний суд, повідомляє його прес-служба, задовольнив клопотання прокурора про звільнення офіцера запасу від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 2-ю ст. 111-ї КК України (державна зрада), позаяк він добровільно відмовився виконувати злочинні завдання іноземної держави.