Вівторок, 5 лютого 2019 року № 10 (19657)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19657/print.php?n=41334

Дослівно

Олександр СОЛОНЬКО, політолог.

Судовий процес над Януковичем був перетворений на фарс і піар-майданчик. Дуже важко повірити в те, що вирок президенту-вбивці не пов’язаний із виборами на цей пост.

Водночас у розстрілах на Майдані, державній зраді винен не лише Янукович, а і його оточення, зокрема ті, що голосували за «драконівські закони 16 січня». І тут виникає питання, а чому проти них у постмайданній Україні вже позакривали кримінальні справи, вони спокійно займаються бізнесом, роблять антиукраїнські заяви. Дехто взагалі при владі. Скажімо, Михайло Добкін, котрий закликав «Беркут» розстрілювати майданівців, зараз у Верховній Раді. Це непоодинокий приклад. А дехто з близького оточення Януковича, як-от Ахметов, не лише не покараний, а ще й багатіє завдяки законам, які «протягує» для нього парламент.

Янукович, без сумніву, винен, але чому немає суду над його спільниками? Просто для влади дуже зручно провадити процес над людиною, котру вона не може покарати. А Януковича ніхто не посадить, доки той у Москві. Тоді як його спільники, що залишились в Україні, багатіють тут та хочуть повернутись до влади.