П’ятниця, 1 лютого 2019 року № 9 (19656)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19656/print.php?n=41323

  • Спорт

Українці збирають нагороди

Микола МОТОРНИЙ.

Дзюдо. У Тель-Авіві (Ізраїль) завершився розіграш нагород світової серії Гран-прі з дзюдо. У скарбничці української збірної п’ять нагород.

Марина Черняк (48 кг), Богдан Ядов (66 кг), Єлизавета Каланіна (+78 кг) та Яків Хаммо (+100 кг) стали срібними призерами змагань у своїх вагових категоріях. «Бронзу» завоював Артем Хомула (78 кг).

Велоспорт. У Гонконгу відбувся завершальний шостий етап Кубка світу з велоспорту (трек). За підсумками змагань Олена Старикова посіла перше місце у загальному заліку в спринті, а Віталій Гриньов — у скретчі.

Крім того, наші велосипедистки Любов Басова та Олена Старикова завоювали «срібло» в командному спринті. Ще одна українка Ганна Соловей у груповій гонці за результатами всіх етапів — на другому місці в загальному заліку.

Футбол. Гравці студентської збірної України вперше стали переможцями 24-го щорічного турніру пам’яті видатного українського голкіпера і тренера Олега Макарова, що завершився на аренах Київщини.

У вирішальному матчі студенти перемогли київський клуб «Діназ» — 3:0. У першому таймі забивали Дмитро Юхимович та Анатолій Нурієв, а під завісу поєдинку відзначився Владислав Коба.

До відома, для студентської збірної участь у Меморіалі була одним із етапів підготовки до Всесвітньої універсіади-2019, яка відбудеться в липні на стадіонах Неаполя.

Фехтування. Українська шпажистка Ксенія Пантелєєва виграла «срібло» на Гран-прі Дохи (Катар). У півфіналі львів’янка здобула перемогу над росіянкою Віолеттою Колобовою (15:12), а в поєдинку за «золото» змагань поступилася 26-річній чемпіонці світу Юлії Бєляєвій з Естонії — 11:15. Для Пантелєєвої ця медаль стала першою за кар’єру в особистій першості на турнірах Міжнародної федерації фехтування (FIE).

Легка атлетика. Харків’янка Катерина Табашник святкувала перемогу на міжнародному турнірі зі стрибків у висоту «Beskydskа lat’ka» в чеському місті Тржінец. Катерина з першої спроби подолала висоту 185 та 192 см, яку не вдалося взяти жодній із конкуренток. Затим легкоатлетка спробувала стрибнути на 200 см, але поки що ця висота їй не підкорилася.