Вівторок, 29 січня 2019 року № 8 (19655)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19655/print.php?n=41287

  • Неоголошена війна

Атакує і руйнує... негода

Михайло ВЕДМІДЬ.

У П’ЯТНИЦЮ, 25 січня, на Луганському напрямку бойовики обстріляли автомобіль українських військових. Про це повідомили у прес-центрі штабу ООС: «Вранці неподалік населеного пункту Катеринівка російсько-окупаційні війська підступно обстріляли з ПТРК (протитанковий ракетний комплекс. — Ред.) автомобіль українських захисників, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, четверо дістали поранень... Вогнем у відповідь було знищено двох та поранено одного окупанта».

Непереливки на тимчасово окупованій території і місцевому населенню. Щоправда, люди страждають не стільки від обстрілів, скільки від розгулу природної стихії — рясного снігу, який уже завдав чимало прикрощів. Внаслідок його великого скупчення на дахах масово почали падати покрівлі житлових будинків, промислових об’єктів та міської інфраструктури.

Так, в «офіційному» зведенні «МНС ДНР» від 27 січня повідомили про обвалення 70 кв. м покрівлі житлового будинку в м. Торезі (після перейменування Чистякове). Напередодні, 26 січня, під вагою снігу обрушився дах супермаркету «Амстор» у Горлівці, а в понеділок, 28 січня, на території горлівського машзаводу обвалилися стіни одного з цехів, про що повідомив місцевий «глава адміністрації». Доля одного працівника заводу залишається невідомою. Тижнем раніше впала покрівля цеху металоконструкцій Дебальцевського заводу металургійного машинобудування. Те ж саме сталося на Макіївському металургійному комбінаті, де «приземлилися» понад 3 тис. кв. м покрівлі прокатного стану №390, а також заготівельного цеху Стаханівського вагонобудівного заводу (500 кв. м) та ремонтної дільниці Луганського тролейбусного депо (120 кв. м). Важка снігова «артилерія» зруйнувала накриття торговельних рядів ринків у Макіївці та Горлівці, житлових багатоквартирних будинків у Ясинуватій, Харцизьку, Брянці, Донецьку тощо.

Зрозуміло, що не тільки для колаборантської «адміністрації» ОРДЛО сніг узимку випадає неочікувано, таке явище зустрічається і на підконтрольній українському уряду території. Утім, масовість обвалів у «ЛДНР» спонукає тамтешніх жителів до певних роздумів і невеселих висновків, частиною з яких вони діляться у соцмережах.