Архів
П’ятниця,
25 січня 2019 року

№ 7 (19654)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Нові виклики Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Прикордонники попередили про потенційні загрози безпеці королівства, якщо угода про Brexit не буде підписана.

Докладніше...
Покажуть усім «шлях уперед»

ФРАНЦІЯ і НІМЕЧЧИНА уклали пакт про розширення дво-стороннього співробітництва.

Докладніше...
На захист НАТО

США. Конгрес заборонив Дональду Трампу використовувати держкошти для виходу з альянсу.

Докладніше...
Далекоглядний крок

ПОЛЬЩА прощається з російським газом.

Докладніше...
Придушено бунт

ВЕНЕСУЕЛА. У Каракасі придушено бунт національних гвардійців.

Докладніше...
Вибух нафтопроводу

МЕКСИКА. В районі Тлауелільпан потужний вибух призвів до масових пожеж.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Агітація і пропаганда

Михайло ВЕДМІДЬ.

ОСТАННІМИ днями інтенсивність вогню з боку незаконних збройних формувань дещо знизилася — від двох-трьох до п’яти-шести на добу. В середу, 23 січня, режим припинення вогню бойовики порушили один раз. Як повідомили у прес-центрі штабу ООС, наші захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Разом із тим активізувалася ворожа розвідка. Фіксуються спроби диверсійно-розвідувальних груп противника проникнути на нейтральну територію з метою проведення розвідки переднього краю і найближчого тактичного тилу українських військ, уточнення або виявлення їхніх бойових порядків, а також задля здійснення диверсій — прихованого мінування чи раптових обстрілів.

Тим часом, повідомляє координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, від середини січня розпочалася робота «агітаційних команд» у «1-му армійському корпусі» («ДНР»). До складу агіткоманд входять військові пропагандисти (переважно російські спеціалісти) і журналісти. Знімальні групи мають завдання створювати агітматеріали, які закликатимуть мирне населення вступати в лави «1-го АК». Водночас в обох «народних республіках» триває ажіотаж, пов’язаний зі сталими чутками про майбутню видачу паспортів РФ місцевим жителям. Цілеспрямовану кампанію з розповсюдження таких чуток ведуть структурні підрозділи ІПсО (інформаційно-психологічних операцій) при спецслужбах «ЛДНР» і окупаційні адміністрації. За словами Д. Тимчука, мета такої пропагандистської роботи — прищепити місцевому населенню «віру в світле майбутнє» на тлі погіршення соціально-економічної ситуації на окупованих територіях. Водночас поширюються чутки, що незабаром Україна введе обмеження переміщень на неокуповану територію або взагалі «закриє кордон» у зв’язку з наступними президентськими виборами.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Посіла належне місце
Читати
Актуальність втрачена
Читати
Стане соцвиплатою
Читати
Вирок «легітимному»
Читати
Кривавий ужинок
Читати
Iсторична зона
Читати
Засніжило
Читати
Пройшли контроль
Читати
Оновлять стандарти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове