Архів
П’ятниця,
25 січня 2019 року

№ 7 (19654)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Точка зору

Зупинити маховик корупції

Іван МАТІЙЧУК.

с. Хімчин

Косівського району

Івано-Франківської області.

В УКРАЇНІ олігархічно-політичними кланами створена неконтрольована система казнокрадства, шахрайства, тотальної корупції і хабарництва (банки з анонімністю вкладів і системою неповернення кредитів, сліпі трасти, компанії, холдинги, корпорації, закриті і відкриті товариства, конвертаційні центри, фінансові піраміди, пункти обміну валюти, гральні автомати під прикриттям національної лотереї, фірми-одноденки та відкриті на них рахунки в банках, підпільні підприємства, схеми вкладення коштів в офшорні зони, злочинні рейдерські організації для заволодіння чужим майном та ін.). Для прикриття своїх махінацій кожен олігарх має банк, а для введення в оману народу — партію, телеканал та інші засоби інформації. З метою імітації боротьби з корупцією і хабарництвом ухвалили закон про фінансування власних партій із бюджету України і за рахунок платників податків піаряться, витрачаючи кошти на політичну рекламу. Нормативними актами встановили захмарні посадові оклади окремим чиновникам, що в принципі не може зменшити їхніх споживацьких апетитів. Під тиском західних держав «підняли хвилю» створенням антикорупційних органів, щоби замилити очі кредиторам, і на цьому все завершилося. Після е-декларування журналісти бігають за депутатами та посадовцями, щоб ті пояснили, звідки взяли свої статки, а ті втікають на іномарках із затемненими вікнами, ховаючись у своїх хатинках за високими парканами.

Не раз українці ставали свідками гучних корупційних скандалів і не більше. Реальних розслідувань немає. Від обійманих посад хабарників не відсторонюють, а їхні статки залишаються «священною коровою». Уже всім зрозуміло, що для наших можновладців важливо не благо народу, а наповнення власних кишень.

Ефективність боротьби з хабарництвом настане тільки тоді, коли за будь-які корупційні дії винні обов’язково будуть покарані — тюрма, конфіскація майна, позбавлення посади, ліцензії, звання, заборона обіймати відповідну посаду чи проводити певну діяльність. Бо непокаране зло породжує наступне зло.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове