Архів
Вівторок,
15 січня 2019 року

№ 4 (19651)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Ще бабуся так робила

I ніс дихає як треба

Зоя МОСТОВА,

сімейний лікар.

Багато років тому моя знайома травмувала носову перегородку, перенесла кілька операцій. Після цього вона близько десяти років страждала від надмірного виділення слизу з носа, постійних його закладень та гайморитів. Я запропонувала їй рецепти лікування, які дізналася від своєї бабусі. Допомогло!

Пропоную ці рецепти всім.

ОТЖЕ, від рясного виділення слизу з носа раджу скористатися сумішшю 3-процентного перекису водню кімнатної температури та засобом для полоскання носоглотки «Лісовий бальзам» (1:1). Таким засобом закапувати ніс по повній піпетці двічі на день, можна й частіше. Якщо немає бальзаму для полоскання носоглотки, можна обійтися розчином перекису водню з водою (1:1).

Усунути запальні процеси в гайморових пазухах і звільнити їх від гною допоможе мазь, яку готують так: змішати потерте на тертці господарське мило, олію соняшникову, молоко, цибулю й мед (у рівних частинах, усього взяти менше столової ложки). Варити суміш на водяній бані приблизно дві години до карамелізованого стану. Охолоджену мазь на вушних паличках увести в обидві ніздрі на 15 хвилин — поки не почне виходити слиз. Голова під час процедури має бути трохи нахилена вперед, а кінці паличок — виглядати назовні, щоб за потреби вільно вилучити їх із носа. Таку процедуру слід робити щодня до полегшення стану.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове