Четвер, 10 січня 2019 року № 2 (19649)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19649/print.php?n=41095

  • Репліка

Швець, пильнуй свого копита!

Богдан ЛУК’ЯНЧУК.

Хоч досвідчений юрист із двомісячним стажем Вова Зеленський чимсь і схожий на американського екс-президента, проте казати, що він уже викапаний «український Рейган», либонь, передчасно.

ВОЧЕВИДЬ, передчасно лицезріти його з достеменною, а не бутафорною булавою чи в мундирі головкома Збройних сил України. Якось воно не той…

Хоча б тому, що кіноактор Рейган на відміну від просто актора Зеленського служив у війську під час Другої світової, обирався профспілковим діячем, мав стаж республіканця, набив руку, зрештою, на посту губернатора штату Каліфорнія…

Запитання будуть? Будуть. Гаразд, послухаємо, як міркують знавці вітчизняного політикуму.

Виборцям варто розрізняти діяльність Володимира Зеленського як актора та шоумена і діяльність Зеленського як громадського діяча та політика. На цьому в ефірі ток-шоу «Ситуація» на телеканалі «Прямий» наголосив професор викладач політології Національного університету «Києво-Могилянська академія», науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань.

«Давайте подумаємо: що ця людина зробила як громадський діяч? Людина зняла прекрасний фільм («Слуга народу». — Ред.), який ми всі дивилися з цікавістю, але при цьому варто розуміти, що роль у фільмі і реальність — це трішки різні речі», — заявив експерт.

За словами Олексія Гараня, країна — це не шоу-бізнес, а Президент, до того ж є Верховним головнокомандувачем армії.

«Якщо дивитися фільм, то можемо уявити, кого він покличе в міністри закордонних справ або міністри оборони — Женю Кошового (актор студії «Квартал-95». — Ред.). Але ще раз — це реальність, а не телебачення. Треба розуміти, як людина буде вести переговори з Путіним, як вона буде спілкуватися з Трампом та Меркель», — наголосив відомий аналітик.

Ба більше! Олексій Гарань зауважив, що люди не ляжуть на операцію до актора, який добре зіграв хірурга, і не викличуть додому актора, який зіграв сантехніка, ремонтувати труби.

Можна ще згадати українську народну приказку, яка таких всебічно талановитих людей, як пан Зеленський, століттями недаремне закликає: «Коли ти швець, то пильнуй свого копита». Те ж саме, між іншим, можна і коням порадити…