Архів
Четвер,
10 січня 2019 року

№ 2 (19649)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша поштаСоняшникВербиченька
  • За рубежем
Шантаж через стіну

США. Президент Дональд Трамп екстрено звернувся з Овального кабінету до нації з промовою щодо бюджетної кризи.

Докладніше...
Узгоджують «розлучення»

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Стало відомо, коли парламент голосуватиме щодо ратифікації угоди про Brexit.

Докладніше...
Протест — лише мирний

ФРАНЦІЯ. Уряд готує законо-проект щодо жорсткішого покарання за насильство та мародерство під час вуличних мітингів.

Докладніше...
Вимагають поліпшення умов

ІНДІЯ. 200 мільйонів громадян вийшли на акції протесту.

Докладніше...
Невдала спроба

ГАБОН. Була зірвана спроба державного перевороту.

Докладніше...
Дещо розширили права

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Уряд поклав край «таємним розлученням».

Докладніше...
Востаннє перед зреченням

ЯПОНІЯ. Імператор Акіхіто виступив зі своїм останнім зверненням до народу перед зреченням.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Знай наших!

Перетанцювали увесь світ

Микола МОТОРНИЙ.

На фото: заслужені майстри спорту України Єлизавета Завадська та Євген Сіроштан із тренером Вікторією Ільїною.

Нещодавно київські школярі Єлизавета Завадська і Євген Сіроштан привезли з далекого китайського Пекіна, де тривав чемпіонат світу серед танцювальних пар, відразу кілька престижних нагород.

НА ПЕКІНСЬКОМУ паркеті юні співвітчизники успішно представили українську танцювальну школу. Спочатку Єлизавета з Євгеном фінішували другими в категоріях «молодь-1» і «молодь-2». Потім святкували перемогу в європейській і латино-американській програмах категорії «мікс». А завершили свій тріумфальний виступ першим місцем у програмі «10 танців серед професіоналів». Виборені кубки, медалі і подарунки довелося пакувати в окрему валізу!

У Лізи майже не було шансів обрати інший вид спорту, адже її мама Вікторія Ільїна — тренер зі спортивних танців із 20-річним досвідом. Тож донька робила перші кроки на танцювальному паркеті. Вже за кілька місяців дівчинка майстерно «копіювала» маминих вихованців. Танцювальна кар’єра Єлизавети почалася з п’яти років. Зі своїм першим партнером вона встигла виграти усі вікові і рівневі категорії на чемпіонатах України серед школярів. А потім значно переросла свого «напарника» і фізично, і фахово.

І мама-тренер поставила її у пару з Євгеном Сіроштаном. Був ризик, бо хлопець тільки починав танцювати. За шість років, що існує їхня пара, вони кілька разів вигравали чемпіонат України і здобували Національний кубок серед школярів та студентів у своїх вікових категоріях в обох програмах — європейській і латиноамериканській. Порадували своїх симпатиків на юніорській першості, відтанцювавши європейську програму краще за всіх суперників. Окрім того, на цій же першості встигли пробитися до трійки призерів серед юніорів, вдало виконавши програму «10 танців».

Потім Єлизавету і Євгена запросили до юніорської збірної України. Міжнародний дебют відбувся в сезоні-2017 в британському місті Блекпул. Право позмагатися за головний трофей вибороли тільки Велика Британія, Китай, Росія, Італія, Ірландія, США та Україна. Київська пара відразу сподобалася не тільки місцевій публіці, а й вимогливим арбітрам. У підсумку — третє місце в активі української команди.

— Хвилювалися, бо це був для нас відповідальний дебют, — розповідає Єлизавета Завадська. — Прагнули виступити без помилок, щоб не підвести всю команду. Це була для нас незабутня подія. Ми захищали спортивну честь України в танцювальному спорті. І нам це вдалося. Дякуємо за підтримку усім членам нашої дружної команди: і спортсменам, і тренерам.

Своїми танцями столичні школярі зачаровували вболівальників на престижних турнірах у Софії (Болгарія), Кишиневі (Молдова), Мінську (Білорусь). Відзначились на чемпіонаті та розіграші Кубка Європи. Після чергового успішного виступу на ЧС-2017 Завадська і Сіроштан стали майстрами спорту України міжнародного класу, а після чемпіонського тріумфу на пекінській світовій першості 2018 року обом присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пошанували найвищою нагородою
Читати
Відстоюватимуть у ЄСПЛ
Читати
Мають дати грошей
Читати
I надають, і позбавляють
Читати
Обстрілюють на всіх фронтах
Читати
Нові посвідчення для «чорнобильців»
Читати
Вони працюють
Читати
Вагонів менше, пасажирів більше
Читати
Загинули українці
Читати
До уваги опікунів тяжкохворих дітей
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове