Архів
Четвер,
10 січня 2019 року

№ 2 (19649)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша поштаСоняшникВербиченька
  • За рубежем
Шантаж через стіну

США. Президент Дональд Трамп екстрено звернувся з Овального кабінету до нації з промовою щодо бюджетної кризи.

Докладніше...
Узгоджують «розлучення»

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Стало відомо, коли парламент голосуватиме щодо ратифікації угоди про Brexit.

Докладніше...
Протест — лише мирний

ФРАНЦІЯ. Уряд готує законо-проект щодо жорсткішого покарання за насильство та мародерство під час вуличних мітингів.

Докладніше...
Вимагають поліпшення умов

ІНДІЯ. 200 мільйонів громадян вийшли на акції протесту.

Докладніше...
Невдала спроба

ГАБОН. Була зірвана спроба державного перевороту.

Докладніше...
Дещо розширили права

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Уряд поклав край «таємним розлученням».

Докладніше...
Востаннє перед зреченням

ЯПОНІЯ. Імператор Акіхіто виступив зі своїм останнім зверненням до народу перед зреченням.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Українська збірна — у єврофіналі

Микола МОТОРНИЙ.

Волейбол. Уперше з 1997 року жіноча й чоловіча збірні України візьмуть участь у фінальних турнірах чемпіонатів Європи. Наші дівчата у вирішальному матчі обіграли команду Чорногорії — 3:0 — і гарантували собі друге місце у відбірковій групі. Чоловіча збірна виявилася сильнішою за Македонію — 3:1 (25:19) — і з п’ятьма перемогами в активі впевнено виграла кваліфікацію.

Для української жіночої збірної це буде восьмий єврофінал. Найкращим результатом наших волейболісток є «бронза» першості континенту в 1993 році. А ось чоловіча пробилася на чемпіонат Європи вперше з 2005-го. Поки що найкращим досягненням команди є шосте місце все в тому ж 1993-му.

Чоловічий чемпіонат Європи відбудеться з 13 по 29 вересня в Бельгії, Франції, Нідерландах і Словенії, а жіноче Євро з волейболу — з 23 серпня по 8 вересня в Угорщині, Польщі, Словаччині та Туреччині.

Теніс. Талановита українська тенісистка Дарина Лопатецька стала переможницею турніру ITF у Гонконгу. У фінальному поєдинку 15-річна харків’янка у двох партіях обіграла Барбору Штефкову з Чехії — 6:4, 6:2. Це третій професіональний титул ITF у кар’єрі Лопатецької та перший у сезоні.

* * *

27-ма ракетка світу українка Леся Цуренко поступилася у фіналі турніру категорії Premier Brisbane Internationaу Брисбені. У фінальному поєдинку вона програла Кароліні Плішковій із Чехії — 6:4, 5:7, 2:6. 29-річна українка вперше за кар’єру вийшла до фіналу на такому престижному турнірі, завдяки чому піднялася з 27-го на 24-те місце у рейтингу WTA.

* * *

17-річний український тенісист Ерік Ваншельбойм завоював свій перший професіональний титул ITF. У фіналі турніру в Аньніні (Китай) Ерік обіграв п’яту «ракетку» змагань швейцарця Луку Кастельнуово.

Спорттовариство «Динамо». У МВС України вшанували найкращих спортсменів ФСТ «Динамо» та призерів Ігор нескорених (Invictus Games-2018), які тривали в Сіднеї (Австралія). Впродовж року спортсмени «Динамо» на чемпіонатах світу завоювали 129 нагород. На внутрішніх турнірах здобули майже чотири тисячі медалей різного ґатунку. Варто відзначити блискучий виступ нашої збірної Invictus Games, яка під час Ігор нескорених у Сіднеї виборола 20 медалей: 7 золотих, 10 срібних, 3 бронзові.

Нагороди отримали капітан команди «Нескорених» у 2018 році Сергій Ільницький, призери Invictus Games Віктор Шинкарук, Денис Фіщук, Богдан Оксентюк, Олександр Гавриленко, Сергій Шимчак, Володимир Король, Олександр Чалапчій, Василь Омельченко, Олександр Зозуляк, Євген Олексенко. А також 18-річна чемпіонка Європи та світу з дзюдо Дар’я Білодід, бронзовий призер чемпіонату світу-2018 дзюдоїст Георгій Зантарая, чемпіонка світу з кульової стрільби Олена Костевич, чемпіонка світу з вільної боротьби Алла Черкасова та призер чемпіонату світу з вільної боротьби Юлія Ткач-Остапчук, чемпіон юнацьких Олімпійських ігор з академічного веслування Іван Тищенко.

Бокс. Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик став найкращим боксером 2018 року за версією Yahoo. У фінальному голосуванні він обійшов чемпіона світу в найлегшій вазі Наойя Інуе. Раніше ESPN визнав Усика найкращим боксером 2018-го.

* * *

Український боксер Денис Беринчик переміг філіппінця Росекі Крістобаля технічним нокаутом і захистив чемпіонський титул WBO Internationaу легкій вазі.

Бій відбувся на льодовій арені ТРЦ «Термінал» у Броварах під час великого вечора боксу. Беринчик мав велику перевагу протягом усього поєдинку. У третьому раунді Крістобаль побував у нокдауні, а в сьомому рефері зупинив поєдинок через тотальну перевагу українського боксера. Це вже 10-та перемога Беринчика на професіональному ринзі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пошанували найвищою нагородою
Читати
Відстоюватимуть у ЄСПЛ
Читати
Мають дати грошей
Читати
I надають, і позбавляють
Читати
Обстрілюють на всіх фронтах
Читати
Нові посвідчення для «чорнобильців»
Читати
Вони працюють
Читати
Вагонів менше, пасажирів більше
Читати
Загинули українці
Читати
До уваги опікунів тяжкохворих дітей
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове