П’ятниця, 21 грудня 2018 року № 98 (19645)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19645/print.php?n=40992

Салат «Язик під шубою по-новорічному»

ДЛЯ приготування треба взяти дві картоплини, 200 г свинячого язика, 250 г консервованих грибів, одну цибулину, чотири курячих яйця, два маринованих огірки, 150 г майонезу, олію.

Для оздоблення знадобиться шість перепелиних яєць, невелика варена морквина, дві червоні цибулини, дві смужки перцю, ягоди.

Картоплю вимити, відварити до готовності, остудити, почистити, натерти на тертці. Добре промити язик у проточній воді, відварити протягом 2-3 годин. Остудити, зняти плівку, нарізати тонкою соломкою.

Гриби вийняти з банки, обсушити, також нарізати тонкою соломкою. Цибулю почистити, нарізати тонкою соломкою, обсмажити на олії разом із грибами до золотистого кольору.

Яйця зварити круто, остудити, почистити, відокремити жовтки від білків, натерти на крупній тертці в різні ємності. Мариновані огірки нарізати дрібними кубиками або натерти на дрібній тертці і змішати з майонезом.

На блюдо викласти шарами, промазуючи кожен огірковим майонезом: картопля — язик — гриби з цибулею — білки — жовтки.

Страву прикрасити викладеним оздобою годинником. Навколо розкласти півкільця червоної цибулі.