П’ятниця, 14 грудня 2018 року № 96 (19643)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19643/print.php?n=40913

  • Стихія

У полоні негоди

Руслана ЗІНЧЕНКО.

УКРАЇНУ засипало снігом. Синоптики попереджали про снігову бурю, але протистояти цьому явищу природи непросто. Через густий сніг та пориви вітру в шести областях було знеструмлено 170 населених пунктів — спрацювали автоматичні системи захисту ЛЕП. Так, на Чернігівщині без світла залишилося 85 сіл, на Київщині — 40, Сумщині — 30, Херсонщині — дев’ять, Кіровоградщині — чотири, Миколаївщині — два.

У центрі та на півночі України місцями випало 20-30 сантиметрів снігу, найбільше — 33 см — намело у місті Прилуки Чернігівської області. На заході, півдні та сході країни висота снігового покриву не перевищує 10 см.

Автомобільне сполучення, як повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій, забезпечено. На всіх важливих автомагістралях чергує спеціальна техніка, яка у разі потреби розчищатиме замети. За прогнозом, снігопади припиняться лише в суботу, тоді ж завбачають зниження середньодобової температури повітря.

Хочеться нагадати, що поруч, можливо, живуть немічні люди, які опинились у сніговому полоні. Їм вкрай потрібні допомога і тепле слово підтримки. Пам’ятаймо про це.