Вівторок, 27 листопада 2018 року № 91 (19638)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19638/print.php?n=40766

Дослівно

Михайло ЧАПЛИГА, політичний експерт.

Усіх непокоїть скасування виборів і нехтування свободами, бо чотири роки триває війна на сході, щодня фронтові зведення і... нічого. Порошенко каже, що запровадження воєнного стану буде на користь Кремля і що транш МВФ у такому разі не дадуть. І раптом за місяць до старту виборчої кампанії наш гарант... вводить воєнний стан.

Тобто тепер вибори переносяться або на літо, або на осінь — разом із парламентськими. До часу виборів народ молитиме про мир — ось вам ключ від парламенту, а войовнича громадськість отримає Порошенка на другий термін.

За час воєнного стану зачистять інакомислячих, спонсорів опозиції, прошерстять ЗМІ, почистять партії, профспілки... Знову невгодних — у військкомат, знову страх з’явитися на виборчій дільниці, знову страх потрапити на очі політрежиму, знову страх висловити свою думку... Страх, страх, страх... Інакше їм при владі не втриматися.

Сценарій убивчий. Проти лома нема прийому. Одна надія була на те, що Захід не дасть Порошенку розписати ТАКИЙ сценарій. Тут або Заходу стало байдуже, або нашим стало байдуже на Захід.