Архів
П’ятниця,
23 листопада 2018 року

№ 90 (19637)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  • За рубежем
Таки пішли на поступки

ПОЛЬЩА. Сейм схвалив поправки до закону про Верховний суд, яких вимагав ЄС.

Докладніше...
Доживемо до 25 листопада

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Прем’єр-міністр оголосила про намір 25 листопада підписати угоду з країнами Євросоюзу щодо Brexit.

Докладніше...
Дозволили стріляти на ураження

США. Білий дім дозволив Пентагону застосовувати летальну зброю на кордоні з Мексикою.

Докладніше...
Дали довічне

ТУРЕЧЧИНА. Суд Анкари виніс довічні вироки 74 особам, яких звинуватили у спробі державного перевороту.

Докладніше...
Торговельний демарш

КОСОВО запровадило тариф у 100% на імпорт товарів із Сербії та Боснії.

Докладніше...
Новий політичний акцент

ФІНЛЯНДІЯ починає піврічне головування у Раді Європи.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Отак і живемо

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

ЗА ОСТАННІМИ статистичними даними, жителі області 51% своїх доходів витрачають на харчові продукти. Загалом тут налічується 888 тисяч різних домогосподарств, 69% із яких знаходяться у містах, а 31% — у сільській місцевості. Нині в 13% приватних будинків проживає одна людина, в 42% — двоє, в 26% — троє і в 19% — четверо.

Рис уродив
непогано

ПО 54,6 ц/га зібрали рисівники Одещини цього року, що на 3 ц/га перевищує торішній урожай. Ця культура вирощується на ланах Кілійського, Ізмаїльського та Ренійського районів, де під неї відведено сукупно 4,7 тис. га. Валовий збір становить понад 26 тис. т. Уродила кукурудза, її намолочено 735 тис. тонн із площі 145,6 тис. га. Найкращі врожаї зібрано у Кодимському районі (по 88 ц/га). Загалом по області ниви дали 4,4 млн тонн, що відповідає рівню минулого року.

Центр боротьби із сухотами

У БАЛТІ розпочала роботу сучасна діагностична лабораторія GeneXpert, що відповідає міжнародним вимогам сучасного діагностичного центру з туберкульозу. Послуги надаються пацієнтам шести північних районів області. У розпорядженні закладу аналізатори з програмним забезпеченням, сканери, бокси біологічної безпеки, витратні матеріали для діагностування сухот на молекулярно-генетичному рівні. Ідея створення центру належить керівництву «Одеського обласного центру соціально значущих хвороб» та КП «Балтська центральна районна лікарня». Кошти надано з бюджету місцевої об’єднаної територіальної громади.

Допрофесійна підготовка

В АРЦИЗЬКОМУ районі незабаром запрацює дитячий центр саморозвитку і відпочинку. Учні після занять у школах зможуть здобути тут допрофесійну підготовку за напрямами: молодша сестра з нагляду за хворим, агент з організації туризму, секретар керівника, основи бджільництва, основи радіотехніки і основи робототехніки. Робота у спеціально обладнаних лабораторіях сприяє опануванню відповідних навичок. Для розваг і відпочинку — басейн, автодром, спортивний майданчик-трансформер, який можна буде використовувати для гри у великий теніс, баскетбол чи волейбол.

Житло для сиріт

НА БУДІВНИЦТВО житла для дітей-сиріт у бюджетах районів, міст та об’єднаних територіальних громад нинішнього року передбачено 16 млн 800 тис. грн. Торік Одещина стала першою в Україні за кількістю сиріт, що досягли повноліття і отримали квартиру чи хату — 191 особі надано житло за рахунок фінансування з місцевих бюджетів, а також державної допомоги. Тепер у них є можливість уже самим створювати сім’ї, виховувати дітей.

Пам’ятник односельцю

У СТАРІЙ Некрасівці Ізмаїльського району до Дня працівника сільського господарства встановили пам’ятне погруддя Герою України Володимиру Видоборі (1941-2017). Агрокомпанія «Свобода», яку він очолював, будувала та підтримувала об’єкти соціальної сфери села, незмінно виступала спонсором культурного і спортивного життя у Старій Некрасівці і Дунайському. Право відкрити погруддя славетному односельцю люди надали його вдові Вірі Іванівні. Бюст виготовлено болгарським скульптором Дімітром Янковим.

Знімається кіно

НА ОДЕСЬКІЙ кіностудії розпочато роботу над фільмом «Світоч свободи» за кіносценарієм Миколи Кирильчука. У картині будуть зображені події 50-річної давності. В листопаді 1968-го активіст українського національного руху Василь Макух вчинив самоспалення у центрі Києва. Це була акція протесту проти комуністичного ладу, русифікації України і введення радянських військ до Чехословаччини. Тоді про вчинок мужнього земляка співвітчизники майже нічого не дізналися, хоча увесь цивілізований світ здригнувся від тієї трагедії. Сценарій стрічки відзначено на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова-2018».

П’яна мати — нещасна дитина

29-РІЧНА жителька села Стара Некрасівка Ізмаїльського району притягнута до адміністративної відповідальності за невідповідне виконання батьківських обов’язків. Мати першокласника часто приходила за сином у стані алкогольного сп’яніння, а траплялося, й узагалі забувала забрати його зі школи. За сигналом вчителів служба у справах дітей провела перевірку і з’ясувала, що батько хлопчика постійно перебуває на роботі, а мати зловживає алкоголем. Із жінкою провели розмову і склали адміністративний протокол, їй дали кілька місяців на виправлення ситуації.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Досі без помітних зрушень
Читати
Знайшли заміну
Читати
Невтішна демографія
Читати
Пенсії доставлятимуть
Читати
Без візи — до екзотичного краю
Читати
Готуймося до свят
Читати
Держдопомога на вибір
Читати
Сезон закінчено
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове