Архів
П’ятниця,
23 листопада 2018 року

№ 90 (19637)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Відгук на публікацію

Перспектива — за сорго

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

З ЦІКАВІСТЮ прочитав публікацію Василя Піддубняка «Ні зерна, ні віників» («СВ» за 09.11 ц. р.). Повністю підтримую автора, що аграрне майбутнє нашої країни, враховуючи глобальне потепління, не за ріпаком чи соняшником, а саме за сорго — хлібною, технічною і кормовою рослиною. Тим паче що вітчизняні вчені та агрономи-практики відпрацювали технологію вирощування, яка дала змогу подвоїти врожайність цієї культури, і за цим показником Україна змогла ввійти в десятку світових лідерів.

Як стверджує кандидат сільськогосподарських наук декан факультету агротехнологій і природокористування Подільського державного аграрно-технічного університету Валерій Гаврилюк, щороку в Україні закладаються полігони під сорго як вітчизняної, так і зарубіжної селекції. І при цьому наголосив, що наші аграрії мають шанси одержувати добрі та стабільні врожаї. І навіть вирощувати цю культуру в південних та центральних районах регіону. Прикметно, що його думку підтримують й інші подоляни.

Тож питання налагодження переробки, а головне — збуту вирощеної продукції, порушені у вищезгаданій статті, заслуговують на увагу й реакцію з боку очільників держави.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове