|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Небезпека в пластикових контейнерах ВИКОРИСТОВУВАТИ пластикові контейнери для того, щоб зберігати в них їжу, небезпечно. З такою заявою-закликом виступили вчені зі США. Так, експерти з’ясували, що частина продуктів, які люди зазвичай поміщають у пластикові ємності, перед тим як поставити в холодильник, не переносять контакту з цим матеріалом. Найменш шкідливе, що може статися, — втратиться смак. Дослідники наголосили, що особливий ризик для здоров’я людини становлять продукти, які поклали в пластикову тару гарячими. Доведено: гаряча страва гріє ємність, після чого хімічні речовини, що є у складі пластикового контейнера, «переходять» у їжу. Інакше кажучи, коли ви покуштуєте страву після того, як вона охолоне, в ній уже з’являться нові «інгредієнти», її склад буде ідентичним складу тари з пластику. Варто замислитися, наскільки корисна така їжа. Експерти рекомендують: за умови, що альтернативи немає, перш ніж перекладати продукти в контейнер, дочекайтеся зниження їх температури до рівня кімнатної. Ще одне правило, яке американські вчені настійливо рекомендують дотримуватися тим, хто не бажає розлучитися зі здоров’ям завчасу, — не можна зберігати в ємностях свіжі яйця та страви, що містять у своєму складі цей продукт. Науковці певні, що якби люди розуміли, якими можуть бути наслідки для їхнього організму, вони швидко знайшли б заміну недорогим пластиковим контейнерам. Так, результатом зберігання яєць у пластиковому контейнері може стати активне розмноження хвороботворних бактерій. Одні з «найзнаменитіших» — кишкова паличка і сальмонела. Не любить пластик і все сімейство «молочних». І молоко, і продукти з нього псуються набагато швидше в таких ємностях. Для тих, хто бере їжу на роботу з дому, контейнер буває незамінним. Тому якщо людина не може відмовитися від пластику, то після «транспортування» слід перекладати їжу в ємності з іншого матеріалу. Адже пластик не тільки отруює, а і псує смак, наприклад, відбивних котлет, «знищуючи» їхні корисні властивості. Те ж саме він робить і з овочами, і з салатами з них. Пластик вступає в реакцію з кислотами, і продукти псуються. Версія для друку До списку статтей | ЗАВЕРШЕНО в основному роботи у полі й садку, і є час поміркувати над теоретичними питаннями власного господарювання. Скажімо, таке: задернювати садок чи тримати його під чорним паром? Це залежить від того, який у вас сад — молодий або старий, від умов забезпечення вдосталь рослин вологою. Небезпідставні й побоювання, чи не зашкодить і не виснажить землю трава під деревами. Отже, всі плюси і мінуси залуженого ґрунту і ґрунту під паром розглянемо у статті про конкурування трави з деревами. Що робити, коли саджанці винограду в шкілці не визріли? Залишити їх зимувати там або ж висадити на постійне місце? Відповідний матеріал дасть відповідь за запитання, які можуть бути гарантії надійної перезимівлі майбутнього куща винограду. Смак молока — це наче дзеркало раціону вашої годувальниці. Трапляється, неприємний присмак мають і сир та сметана, виготовлені з нього. Зрозуміло, адже зв’язок між якістю продукту і тим, що ви кладете в ясла, безпосередній. Тож спробуємо з’ясувати, що спричиняє гіркоту молока, окрім, звісно, природної причини майбутнього отелення, яка сигналізує про потребу запуску корови.
|