Вівторок, 20 листопада 2018 року № 89 (19636)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19636/print.php?n=40723

  • Корисно знати

Позбуваємось папілом і бородавок

Марія ВАНДА, сімейний лікар.

Усі ми добре знаємо, яких неприємних відчуттів, а іноді й болю завдають людині ці новоутворення. Пропоную деякі народні рецепти у боротьбі з ними.

ПОТРІБНІ шкаралупа двох яєць, лейкопластир і медична вата.

Розжарте духовку до 250ОС і поставте в неї на 30 хвилин деко з розкладеною шкаралупою. Коли остання охолоне, подрібніть її якомога ретельніше (в ідеалі — на млинку для кави). Подрібнену суміш зберігайте у скляній чи пластиковій ємності, що герметично закривається. Кожну папілому чи бородавку посипте яєчним порошком, накрийте шматочком вати, зафіксуйте лейкопластиром.

Тримати таку присипку слід два-три тижні, змінюючи раз на три доби. Як показує практика, бородавки зникають після першого курсу лікування.

* * *

ЯКЩО папіломи маленькі, можна спробувати позбутися їх з допомогою курячого білка. Розбийте куряче яйце, вилийте його вміст. Ватну паличку змочіть у білку, який залишився на стінках шкаралупи, а потім ретельно змастіть папіломи. Повторюйте цю процедуру три-чотири рази на добу (можна й частіше).

Приблизно через тиждень папіломи помітно зменшаться в розмірах. Але не припиняйте лікування — воно має тривати доти, доки папіломи не зникнуть зовсім. Зазвичай — через три-чотири тижні.

Якщо після місяця інтенсивного лікування папіломи залишилися на своїх місцях, обов’язково зверніться до лікаря.