Вівторок, 20 листопада 2018 року № 89 (19636)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19636/print.php?n=40712

  • Запитання — відповідь

Документ, що посвідчує особу

«Нещодавно мав конфлікт у поштовому відділенні. Його працівник відмовився видати мені рекомендований лист, бо, мовляв, моє службове посвідчення (працюю у банківській установі) не є документом, що посвідчує особу. Які документи мають такий статус?»

Іван БАГЛЮК,

м. Карлівка

Полтавської області.

 

Відповідно до пункту 1-го частини 1-ї статті 13-ї Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, є: паспорт громадянина України; паспорт громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичний паспорт України; службовий паспорт України; посвідчення особи моряка; посвідчення члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну; тимчасове посвідчення громадянина України.

Документами, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус, є: посвідчення водія; посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон; посвідка на постійне проживання; посвідка на тимчасове проживання; картка мігранта; посвідчення біженця; проїзний документ біженця.

Перелік документів, які посвідчують особу, передбачених пунктами 1, 2 частини 1 статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», є вичерпним та не підлягає розширеному тлумаченню.

Підготувала
Лариса ПИЛИПЕНКО.