Архів
Вівторок,
20 листопада 2018 року

№ 89 (19636)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Корисно знати

Позбуваємось папілом і бородавок

Марія ВАНДА, сімейний лікар.

Усі ми добре знаємо, яких неприємних відчуттів, а іноді й болю завдають людині ці новоутворення. Пропоную деякі народні рецепти у боротьбі з ними.

ПОТРІБНІ шкаралупа двох яєць, лейкопластир і медична вата.

Розжарте духовку до 250ОС і поставте в неї на 30 хвилин деко з розкладеною шкаралупою. Коли остання охолоне, подрібніть її якомога ретельніше (в ідеалі — на млинку для кави). Подрібнену суміш зберігайте у скляній чи пластиковій ємності, що герметично закривається. Кожну папілому чи бородавку посипте яєчним порошком, накрийте шматочком вати, зафіксуйте лейкопластиром.

Тримати таку присипку слід два-три тижні, змінюючи раз на три доби. Як показує практика, бородавки зникають після першого курсу лікування.

* * *

ЯКЩО папіломи маленькі, можна спробувати позбутися їх з допомогою курячого білка. Розбийте куряче яйце, вилийте його вміст. Ватну паличку змочіть у білку, який залишився на стінках шкаралупи, а потім ретельно змастіть папіломи. Повторюйте цю процедуру три-чотири рази на добу (можна й частіше).

Приблизно через тиждень папіломи помітно зменшаться в розмірах. Але не припиняйте лікування — воно має тривати доти, доки папіломи не зникнуть зовсім. Зазвичай — через три-чотири тижні.

Якщо після місяця інтенсивного лікування папіломи залишилися на своїх місцях, обов’язково зверніться до лікаря.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове