П’ятниця, 16 листопада 2018 року № 88 (19635)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19635/print.php?n=40661

  • Неоголошена війна

Гумконвой від Червоного Хреста

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЯК ПОВІДОМИЛИ в прес-центрі штабу ООС, ситуація в районі проведення Операції залишається цілком контрольованою. Бойовики періодично відкривають прицільний вогонь по позиціях українських військ із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а в окремих випадках — із забороненого мінськими угодами важкого озброєння. За перші три дні тижня двоє наших захисників дістали поранень, загиблих не було.

Новий «глава ДНР» Денис Пушилін пообіцяв прилаштувати до влади всіх «технічних кандидатів», які імітували змагальність незаконних і фальсифікованих «виборів». Чи це подяка «конкурентам», що не перемогли, чи дефіцит кадрів, він не уточнив. Пушилін також заявив, що не планує скасовувати комендантську годину: «Комендантська година є необхідністю, це те, що забезпечує безпеку нашим громадянам».

Тим часом у Держприкордонслужбі України повідомили, що у четвер, 15 листопада, через КПВВ «Новотроїцьке» на не підконтрольну українській владі територію проїхали дві вантажівки від Міжнародного комітету Червоного Хреста. У складі вантажу — будівельні матеріали і пункти обігріву загальною вагою 25 тонн.