Архів
П’ятниця,
16 листопада 2018 року

№ 88 (19635)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Нарешті

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ і Євросоюз після року проблемних переговорів узгодили текст угоди про Brexit.

Докладніше...
Визнали голодомор геноцидом

США. Штат Орегон визнав репресії голодом 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Докладніше...
І в нас би так

У МОЛДОВІ хочуть зменшити кількість депутатів.

Докладніше...
Нафтові війни

ОБ’ЄДНАНІ АРАБСЬКІ ЕМІРАТИ. В Абу-Дабі відбувся позачерговий саміт ОПЕК.

Докладніше...
Шанси на перемогу майже рівні

ГРУЗІЯ. Центрвиборчком оголосив підсумки першого туру президентських виборів.

Докладніше...
Вимагають видати

ТУРЕЧЧИНА домагається від 83 країн видачі «гюленістів».

Докладніше...
Протестують проти ощадливості

ГРЕЦІЯ. В Афінах держслужбовці вдалися до 24-годинного страйку.

Докладніше...
Гучна відставка

ІЗРАЇЛЬ. Міністр оборони Авігдор Ліберман пішов у відставку.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійська вітальня

Нарешті впіймали лауреатів

Микола МОТОРНИЙ.

Фото автора.

В Олімпійському домі вшанували лауреатів спортивних місяців. Президент НОК України Сергій Бубка вручив уже традиційні нагороди найкращому спортсмену та тренеру серпня — дворазовому чемпіону, срібному призерові чемпіонату Європи з плавання Михайлові Романчуку та його наставнику Петрові Нагорному, а також лауреатам спортивного жовтня — чемпіонці світу з жіночої боротьби Аллі Черкасовій та її тренеру Олексієві Мельнику.

МИХАЙЛУ та Аллі, які вперше дістали звання найкращих спортсменів місяців в Україні, справді є чим похвалитися. Представник Рівненського національного гуманітарного університету Михайло Романчук на ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх в Нанкіні-2014 здобув «золото» та «срібло». Торік він став срібним призером на чемпіонаті світу в Будапешті. Цього року після блискучого виступу на чемпіонаті Європи наш плавець продовжує виборювати перемоги на міжнародних стартах: на початку листопада на етапах Кубка світу в Пекіні і Токіо завоював відповідно дві золоті, срібну і бронзову медалі. Фахівці вважають його дуже перспективним спортсменом, однією з головних наших надій на олімпійське Токіо-2020. Через насичений графік міжнародних стартів тільки тепер вдалося «піймати» Романчука, щоб вручити заслужену нагороду. Він щойно повернувся зі столиці Японії, де проходив черговий етап Кубка світу — і не з порожніми руками, а з торбою медалей різних ґатунків.

Про свої серйозні наміри щодо втілення найзаповітнішої мрії в Токіо-2020 заявила на чемпіонаті світу з вільної боротьби, який відбувся в Будапешті, вихованка Львівського державного університету фізичної культури Алла Черкасова. Майже 15 років вона йшла до цієї золотої медалі. Вісім років тому, в 2010-му, вона вже стояла на п’єдесталі чемпіонату світу — тоді здобула «бронзу». За цей час багато що змінилось: Алла стала мамою, накопичився досвід, виробились інші погляди на життя і роботу. На світовій першості в Будапешті Черкасова (вагова категорія до 68 кілограмів) по-чемпіонськи пройшла всю турнірну дистанцію. Зокрема, в 1/8 фіналу Алла за кілька хвилин достроково перемогла білоруску Марію Мамашук — 10:0, у чвертьфіналі натиск нашої борчині не витримала болгарка Вікторія Іванова-Бобоєва. За вихід до фіналу українка виявилася сильнішою за китаянку Фен Чжоу — 12:8. І тільки у фіналі Аллі довелося трохи «пововтузитися» з француженкою Кумба Селен Фанта Ларрок — 15:10.

Президент НОК України Сергій Бубка вручив нагороди спортивним героям і побажав Михайлу та Анні, а також їхнім тренерським штабам подальших успіхів, віри в свої сили та вдалого подолання шляху до здійснення олімпійської мрії.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зима на порозі
Читати
«Перевзувайтеся» вчасно
Читати
Державні — в боргах
Читати
Торгувати землею не можна
Читати
Перевіряймо, на чому нас возять
Читати
Споруджуватимуть пам’ятник
Читати
Ветеранів об’єднали
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове