Архів
П’ятниця,
9 листопада 2018 року

№ 86 (19633)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Такий крихкий мир

ФРАНЦІЯ ініціювала в Європарламенті створення армії ЄС.

Докладніше...
Норовливий президент

МОЛДОВА. За відмову підписати низку законів президента намагаються притягнути до відповідальності.

Докладніше...
Утримали деякі позиції

У США відбулися проміжні вибори до конгресу.

Докладніше...
Священики вже не держслужбовці

ГРЕЦІЯ. Влада припиняє платити зарплату священикам від імені держави.

Докладніше...
Насильство у відповідь на насильство

КАМЕРУН. Звільнено з полону 79 дітей, викрадених в англомовному північно-західному регіоні.

Докладніше...
Усім мостам міст

У КИТАЇ відкрили для регулярного руху найдовший у світі морський міст.

Докладніше...
Шантаж по-північнокорейськи

ПІВНІЧНА КОРЕЯ виступила з погрозами відновити ядерну програму.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Освітянська нива

Лісовий турнір

Анна РУДКО.

На базі Дзвінківського навчально-науково-виробничого центру відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Боярська лісова дослідна станція» відбулися перші Всеукраїнські інтелектуально-спортивні змагання професійного спрямування «Лісовий турнір» (Forestry Quest) серед студентів коледжів та університетів, що навчаються за спеціальністю «Лісове господарство».

КОЖНА команда складалася з чотирьох учасників, серед яких одна дівчина. Всього у змаганнях взяли участь дев’ять студентських колективів: команда Лубенського лісотехнічного коледжу, три команди Національного університету біоресурсів і природокористування України, Сторожинецького лісового коледжу, Шацького лісового коледжу ім. В. В. Сулька, Уманського національного університету садівництва, Житомирського національного агроекологічного університету та ВП НУБіП Боярського коледжу екології і природних ресурсів.

Лубенський коледж представляли студенти четвертого курсу Анна Здоровик, Олексій Костенок, Валентин Черня та Ігор Макаревич. Лубенську команду очолював викладач фахових дисциплін Олександр Литвиненко.

На першому етапі майбутні лісівники вправлялися з двох дисциплін «Заміна ланцюга бензомоторної пилки» та «Розкряжування колоди механізовано». Всі учасники продемонстрували вміння, спритність і точність виконання конкурсного завдання.

Другий етап «Лісового турніру» був найважчий, адже всі команди долали семикілометровий маршрут і визначали на «чек-поінтах» понад 50 зразків пагонів у листяному та безлистяному стані, шишок, насіння деревних і чагарникових порід, гербарій трав’янистих рослин-індикаторів, представників лісової фауни, пошкодження дерев хворобами і шкідниками та зразки деревини. Для цього знадобилася неабияка фізична підготовка та знання із профільних дисциплін — дендрології, ботаніки, біології лісових звірів і птахів, деревинознавства, лісозахисту, а також навики із лісової таксації і лісівництва.

Під час третього етапу змагань мали провести таксацію лісового насадження, тобто визначити середній діаметр і висоту деревостану, перелік та визначити запас деревини.

За підсумками виступів на всіх етапах перемогу в напруженій боротьбі здобула команда «Лубенські лісівники», за яку виступали студенти четвертого курсу Анна Здоровик, Олексій Костенок, Валентин Черня та Ігор Макаревич (на фото). Лубенці набрали 214 балів. Тож головний приз у вигляді жолудя за перемогу у перших Всеукраїнських інтелектуально-спортивних змаганнях професійного спрямування «Лісовий турнір» поїхав до Лубен. Друге місце із 203 балами посіла команда «Тигри» (НУБіП України). А третіми фінішували студенти Сторожинецького лісового коледжу, отримавши 188 балів. Усі призери та учасники змагань отримали дипломи, цінні подарунки та сувеніри.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Поштовиків перевірять
Читати
В ногу з африканськими злиднями
Читати
Сучасне середньовіччя
Читати
Збитки на мільярд
Читати
Допомагають камери
Читати
Вшанували пам’ять жертв Голодомору
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове