Архів
П’ятниця,
9 листопада 2018 року

№ 86 (19633)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Такий крихкий мир

ФРАНЦІЯ ініціювала в Європарламенті створення армії ЄС.

Докладніше...
Норовливий президент

МОЛДОВА. За відмову підписати низку законів президента намагаються притягнути до відповідальності.

Докладніше...
Утримали деякі позиції

У США відбулися проміжні вибори до конгресу.

Докладніше...
Священики вже не держслужбовці

ГРЕЦІЯ. Влада припиняє платити зарплату священикам від імені держави.

Докладніше...
Насильство у відповідь на насильство

КАМЕРУН. Звільнено з полону 79 дітей, викрадених в англомовному північно-західному регіоні.

Докладніше...
Усім мостам міст

У КИТАЇ відкрили для регулярного руху найдовший у світі морський міст.

Докладніше...
Шантаж по-північнокорейськи

ПІВНІЧНА КОРЕЯ виступила з погрозами відновити ядерну програму.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Корисно знати

Народні методи від відкладення солей

Микола ЮРЧИШИН.

Відкладення солей на шиї у народі називають «удовиним горбом». Він не тільки псує зовнішній вигляд, а й завдає дискомфорту, больових відчуттів. При цьому погіршується мозковий кровообіг, навіть може виникнути інсульт.

— НАЙЧАСТІШЕ до цього захворювання схильні люди, які ведуть малорухомий спосіб життя, — пояснює завідувач другого неврологічного відділення Київської обласної клінічної лікарні Олексій Васильович Попов. — Тож, аби запобігти утворенню «вдовиного горба», потрібно підтримувати гарну фізичну форму. Коли захворювання все ж розвинулося, позбутися його допоможе комплексне та кваліфіковане лікування. Існує кілька способів позбавлення відкладення солей на шиї. На ранній стадії захворювання основним методом є фізіотерапія, до якої входять електротерапія, ультразвук тощо. Надалі лікування може передбачати фармацевтичну терапію болю, лікування з допомогою ін’єкцій, лікувальну гімнастику. У крайньому разі як останній варіант застосовують хірургічне лікування. Зазвичай таке трапляється, якщо до відкладення солей додалися ще й міжхребцеві грижі.

Невролог запропонував кілька ефективних рецептів народної медицини, які допоможуть позбутися горба на шиї.

Медово-сольовий компрес: змішати мед із сіллю (по столовій ложці). Приготовлену кашку викласти на бинт чи марлю, загорнути й прикласти до болісного місця. Щоб ділянка шиї добре прогрілася, зав’язати компрес вовняною хусткою. Курс — до поліпшення.

Квасолевий відвар: в 1 л води зварити п’ять столових ложок квасолі. Каструлю з відваром загорнути в ковдру, настояти ніч, зранку процідити. Відвар приймати по 400 мл на день до поліпшення стану.

Настоянка аспіринова: 250 мл горілки залити 10 розтовчених на порошок таблеток аспірину. Залишити в темному місці на дві доби. Вийде досить каламутна суміш, оскільки таблетки не повністю розчиняться. Після масажу проблемного місця його розтирають настоянкою чи роблять із нею компрес.

Настоянка з лаврового листя: 500 мл спирту залити суміш подрібненої кори верби та бузку (по дві столові ложки), лаврового листя (столова ложка). Додати 50 мг камфорного спирту й поставити в темне місце на три тижні. Щодня настоянку збовтувати. Готовий засіб процідити й кожного дня розтирати ділянку шиї.

Мазь на свинячому салі: змішати несолоне свиняче сало, квітковий мед та «Трійний» одеколон (по 100 г). Додати чайну ложку 70-відсоткового оцту. Все добре перемішати й дати розчинитися твердим частинкам. Змащувати хворі місця маззю рекомендується двічі на день (уранці та ввечері). Мазь зберігати в холодильнику.

За словами Олексія Васильовича, гарну дію на «вдовиний горб» справляє рисове очищення. Для цього ретельно промити рис, залити його теплою водою й поставити в темне та холодне місце на ніч. Уранці воду злити, столову ложку рису відварити в чистій воді без солі протягом чотирьох хвилин. Готову кашу з’їсти натще. Рис, що залишився, знову залити водою й уранці процедуру повторити. Тибетські ченці вважали, що ці крупи вбирають у себе зайву сіль, тим самим виводячи її з організму.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Поштовиків перевірять
Читати
В ногу з африканськими злиднями
Читати
Сучасне середньовіччя
Читати
Збитки на мільярд
Читати
Допомагають камери
Читати
Вшанували пам’ять жертв Голодомору
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове